Gezond en fit ouder worden...

Gezond en fit ouder worden...

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

In juli staat het ouder worden op een gezonde en fitte manier centraal. Ouder worden we allemaal, dat is misschien wel de meest bekende zekerheid van het leven. Hoe je ouder wordt en hoe jij je daarbij voelt, heb je voor een groot deel zelf in de hand. Daarom de komende maand aandacht voor allerlei aspecten rond het ouder worden op een gezonde en fitte manier.

Wat je al wist over fit ouder worden..

Bewegen is gezond voor iedereen, dus ook als je ouder wordt. Gezond eten is voor iedereen beter, dus ook als je ouder wordt. Toch heeft een lichaam op je 50e een andere behoefte dan op je 23e, en op je 67e is dat weer anders. "Dus wat werkt nou écht om gezond en fit te blijven op welke leeftijd je ook hebt?"

1. Wees je bewust van je lichaam

Het klinkt misschien een beetje onduidelijk, maar toch is bewust zijn heel belangrijk. Bij het ouder worden horen allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten. Met name de lichamelijke aspecten zijn meer en meer onvermijdbaar. Je spiermassa gaat zich verminderen en je lichaamssamenstelling verandert. Het kan zijn dat je ongemakken ervaart of dat dingen langzaamaan wat meer moeite kosten. Bewust zijn van je lichaam is niets meer dan luisteren naar wat je voelt en ervaart en je daarop richten:

  • Als je iets voelt of een last/ongemak ervaart, negeer het dan niet
  • Wees erop bedacht dat JIJ stuurt wat je lichaam doet, voelt en tot zich neemt. Jij bepaalt je voeding, je bewegingspatronen en je dagelijkse activiteit
  • Accepteer dat ouder worden bepaalde beperkingen met zich gaan meebrengen, maar richt je anderzijds ook op de mogelijkheden die je wel hebt.

2. Geniet!

Nog zo'’n opmerking, denk je nu. Toch is genieten van het leven, elk aspect ervan, ongeacht je leeftijd, de allerbeste manier om fit ouder te worden. Studies wijzen keer op keer uit dat een positieve instelling en een ‘fitte geest’ je sterk helpt om fit en gezond te blijven. Gezond en fit ouder worden is naast een lichamelijk aspect, ook een aspect van je geest en mentale gesteldheid.

3. Help je lichaam een handje

Tegenwoordig hebben we zoveel medische en natuurkundige kennis dat het ouder worden heel anders verloopt dan 100 jaar geleden. Naast alle medische mogelijkheden, heb je zelf heel veel opties om je lichaam en geest actief te ondersteunen bij het ouder worden. Van een antirimpel crème die huidveroudering tegengaat, tot een specifiek samengesteld supplement voor het versterken van botten; Er zijn allerlei natuurlijke producten die je lichaam extra helpen gezond te blijven. Help jezelf dus een handje en bekijk de mogelijkheden die er voor je bestaan. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Barberio calendar_today Geplaatst op:

Leuke blog! Fit blijven is altijd belangrijk.

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Goedemiddag,

Dank je wel voor het compliment en u heeft helemaal gelijk!

Met vriendelijke groet,
Wim Melis

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
T 0162-453223 F 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing