EHBO bij zomerklachten, ben jij al klaar voor de zomer?

EHBO bij zomerklachten, ben jij al klaar voor de zomer?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De zomervakantie staat voor de deur. En dat betekent ieder jaar weer oppassen geblazen! Zonverbranding, zonneallergie, reizigersdiarree, insectenbeten, enzovoorts. Deze blog is het twee deel over EHBO bij zomerklachten en focust zich op de huid, spieren en gewrichten. De producten die in deze blog zijn aangehaald zijn verkrijgbaar in onze fysieke winkel in Oosterhout of in onze webshop.

Verzorgen en herstellen van de huid

De huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden van de wereld om ons heen, maar is daarmee met zijn 1,5 vierkante meter ons grootste en tevens gevoeligste orgaan! Het is dan ook geen wonder dat vooral in de zomer onze huid erg kwetsbaar is voor allergische reacties, uitdroging, zonverbranding en andere nare kwaaltjes. De Calendula Balsem bevat Goudsbloem (Calendula Officinalis). Deze plant staat bekend om zijn verkoelende en verzachtende werking op de huid. Calendula bevat een grote verscheidenheid aan fytonutriënten. Het bevat de carotenoïden lycopeen, caroteen, calenduline, vlolaxanthine en flavoxanthine. Daarnaast bevat het slijmstoffen, looistoffen, flavonoïden, bitterstoffen, sterolen, organische zuren en 16 verschillende soorten etherische oliën! De blaadjes van de Calendula bevatten verschillende vitaminen en mineralen. Calendula is zeer geschikt voor o.a. droge, gesprongen lippen en voor kloven over het hele lichaam (denk ook aan tepel- en anuskloven). Tevens ondersteunt Calendula Balsem het herstellend vermogen bij een droge, schrale of gevoelige, zonverbrande huid en is het ook in te zetten bij eczeem en psoriasis. Calendula kan ook gebruikt worden tegen litteken- en blaarvorming én ter verzorging van bijv. schaafwonden. Calendula werkt ontsmettend, het bestrijdt onder andere de bacteriën E. Coli en Staphylococcus Aureus. Daarnaast werkt het schimmelwerend (denk bijvoorbeeld aan voetschimmel) en ontstekingsremmend.

Zuiveren van de huid

Tea Tree staat, evenals Calendula, ook al eeuwen bekend om zijn krachtige werking en ondersteuning van het herstellend vermogen van de huid. Tea Tree olie, ook wel thee boom olie genoemd, is een essentiële olie (etherische olie). Tea Tree Crème heeft een antiseptische werking op schimmels, bacteriën en virussen. Dit betekent dat de olie bacteriën, virussen en schimmels doodt. Om deze reden wordt Tea Tree ook veel gebruikt in schoonmaakmiddelen voor het huishouden. Hierdoor is het goed te gebruiken ter behandeling van bijvoorbeeld voetschimmel en kalknagels (voor mooie en frisse voeten in de zomer dus!), maar ook om besmetting te voorkomen, tegen infecties en werkt het helend bij bijvoorbeeld huidontstekingen. Tea Tree werkt tevens zuiverend en stimuleert de bloedsomloop, zodat weefsels zich kunnen herstellen. Ook blijkt Tea Tree crème zeer goed te helpen tegen de jeuk bij muggenbulten! Alle Tea Tree producten moeten koel bewaard worden.

Doorbloeding van spieren en gewrichten

Volgens de legende werd de genezende werking van Arnica ontdekt door geitenherders die hun dieren zagen zoeken naar Arnica nadat ze waren gevallen of zich bezeerd hadden. Arnica Crème bevat Arnica Montana, wat de doorbloeding van spieren en gewrichten stimuleert. Deze crème is hierdoor zeer geschikt voor het behandelen van gevoelige en stijve spieren en gewrichten, voor kneuzingen en verstuikingen en bij zwelling door botbreuk. Arnica wordt vooral gebruikt bij blessures die niet resulteren in open wonden of een beschadigde huid, omdat Arnica de wond kan irriteren. Door de positieve invloed van Arnica op het herstellend vermogen van de huid en de doorbloeding, kan deze crème ook gebruikt worden bij blauwe plekken of na intensieve arbeid. Arnica Montana bevat de werkzame stof sesquiterpeen lacton helanaline. Dit is een anti-inflammatoire stof die het ontstekingsproces reguleert dat ontstaat wanneer het lichaam reageert op een beschadiging. Deze stof zorgt ervoor dat zwelling afneemt, minder pijn ontstaat en het bevordert het herstel van de weefsels.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing