Walnotentapenade recept

Walnotentapenade recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Dit is een van de mooiste combinaties die er is als het gaat om onze gezondheid. Het is algemeen bekend dat we de meeste 'foute' voedingsmiddelen binnenkrijgen wanneer we op feestjes zijn of voor de tv zitten. Neem eens het heft in eigen hand en maak deze gezonde walnotentapenade! Lees het recept

Ingrediënten voor de Walnotentapenade:

  • circa 100 gram walnoten
  • circa 2 eetlepels zonnebloempitten
  • circa 5 zongedroogde tomaten
  • 2 takjes verse basilicum
  • circa 5 takjes peterselie
  • 1 flinke scheut walnootolie
  • snufje zout en peper
  • 1 scheut citroensap
  • eventueel een theelepel gedroogde basilicum

Hoe bereid je de Walnotentapenade?

Doe de walnoten in een blender. Wanneer ze fijn zijn kun je de zonnebloempitten erbij doen. Doe vervolgens de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes, verse basilicum en peterselie erbij. Tot slot doe je de olie, zout, peper, citroensap en eventueel extra kruiden er doorheen.

Gezond weetje bij dit recept:

Zoals al is aangegeven is er haast geen mooiere combinatie voor onze gezondheid denkbaar. Walnoten en walnootolie vormen een perfecte bron van Omega-3-vetzuren en de zonnebloempitten een bron van zink en vitamine E. Daarnaast bevatten de basilicum, zongedroogde tomaatjes en citroensap veel antioxidanten. Zink, vitamine E en Omega-3-vetzuren zijn belangrijke stoffen voor een gezond brein. Dit is ter voorkoming van degeneratieve hersenziekten maar ook voor rust in ons hoofd en een goede stemming. Geniet van de Walnotentapenade en laat ons weten wat je er van vond! Benieuwd naar nog meer recepten? Ga dan naar onze pagina met alle recepten! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing