Vitamine C-Rijke Koude Aardappelschotel

Vitamine C-Rijke Koude Aardappelschotel

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Op zoek naar een makkelijke lunch of maaltijdsalade? Probeer dan eens deze Vitamine C-Rijke Koude Aardappelsalade. Het is een ontzettend lekker recept waar oneindig in valt te variëren. Probeer het eens uit!

Ingrediënten koude aardappelschotel:

  • circa 10 (nieuwe) aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 6 tomaten of (nog lekkerder) een bakje cherrytomaatjes
  • 2 stengels rauwe bleekselderij (eerst even met dunschiller erover)
  • 3 lente-uien of bakje tuinkers of andere verse groene kruiden zoals daslook, oregano of rozemarijn
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • circa 20 zwarte olijven
  • 1 teen knoflook (eventueel in kokend water onderdompelen voor minder scherpe smaak)

Ingrediënten voor de dressing (circa 150 milliliter):

  • scheut appelazijn
  • 100-125 gram zure room, hüttenkäse of volle yoghurt
  • flinke scheut olijfolie en koolzaadolie
  • zwarte peper, biologisch kruidenzout
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • eventueel een scheutje ahornsiroop, honing of een paar druppels stevia wanneer je de dressing te zuur vindt.

Bereiding van de Vitamine C-Rijke koude aardappelschotel:

De dressing een paar uur van tevoren klaarmaken (tenzij je met verse kruiden werkt, dan hoeft dat niet). De dressing klaarmaken en proeven.Dressing door de (liefst nog warme) aardappelen scheppen en lente-ui, knoflook, tomaten, bleekselderij, olijven en paprika in kleine stukjes gesneden toevoegen, evenals de groene kruiden. Zet dit een paar uur in de koelkast om de smaak er goed in te laten trekken.

Gezondheidstips bij dit recept:

  • Nieuwe aardappelen zijn een prima bron van vitamine C en kalium. Koude aardappelen verhogen onze bloedsuikerspiegel veel minder dan warme.
  • Ook paprika en tomaten zijn prima vitamine C-bronnen en antioxidanten. Door de bleekselderij krijg je extra foliumzuur (mits rauw gegeten) en kalium. Bleekselderij is tevens een mooie natuurlijke vochtafdrijver.
  • Uiteraard kun je met deze salade eindeloos variëren wat betreft groenten en kruiden. Bedenk dat rauwe groenten veel meer B-vitamines en vitamine C bevatten dan gekookte.

Geniet van de Vitamine C-Rijke Koude Aardappelschotel en laat ons weten wat je er van vond! Benieuwd naar nog meer recepten? Ga dan naar onze pagina met alle recepten! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing