Chocolade Friandises Recept

Chocolade Friandises Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Dit is een recept voor de ervaren keukenprinses(jes)! Als je eens lekker wilt snoepen kun je deze overheerlijke chocolade friandises eens uitproberen. Lees het recept!

Ingrediënten voor ongeveer 30 stuks chocolade friandises

  • 200 gr chocolade (fijn gehakt)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/4 theelepel gemalen kardemom
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel
  • eventueel naar smaak en behoefte 1 eetlepel kaneellikeur, rum of amaretto
  • vetvrij bakpapier, spuitzak met glad spuitmondje
  • ongeveer 150 gr chocolade voor de afwerking
  • voor de afwerking naar keuze: geraspte kokos, gebrande en fijngehakte hazelnoten en geroosterde sesamzaadjes

Gebruik voor het beste en het lekkerste resultaat goede chocolade, liefst couverture, 70% cacao!

De bereiding van de chocolade friandises

Doe de kokosmelk in een pan en verwarm het tot het kookpunt. Laat het vervolgens even koken. Haal de pan van het vuur en doe in vier keer de gehakte chocolade erdoor heen en roer dit. Zorg er voor dat dit een mooi glad mengsel wordt. Voeg hierna de kruiden toe. Dit mengsel (ganache) laten afkoelen (ongeveer 1 uur, niet in de koelkast) totdat het stevig genoeg is om met behulp van de spuitzak kleine bolletjes te spuiten. Vul de spuitzak en spuit kleine bolletjes ope een vel bakpapier. Zet de bolletjes in de vrizer. Na 2 uur zijn ze door en door koud.

De afwerking

Doe de 150 gr chocolade (gehakt) in een kom en zet deze op een pan met heet water (au bain marie). Zorg er voor dat er niet te veel waterdamp kan ontsnappen dat bij de chocolade kan komen. Water en chocolade zijn namelijk geen vrienden. Haal de chocoladebolletjes uit de vriezer als de chocolade in de kom gesmolten is. Doop één voor één de bolletjes in de vloeibare chocolade en haal ze eruit met een vorkje. Laat ze vervolgens even uitlekken. Je kunt ze nu door de kokos, hazelnoten of sesamzaad rollen! Leg ze voorzichtig op een schaaltje en wacht tot de chocolade weer hard is.

Goed om te weten bij dit recept:

Als je wilt snoepen is chocola natuurlijk een prachtig snoepgoed omdat het zoveel positieve eigenschappen heeft. De flavanolen in cacao zijn uitvoerig onderzocht vanwege hun gunstige effect op de bloeddruk, bescherming van onze cellen, onze stemming en ons leer- en denkvermogen. Voor elk voedingsmiddel geldt natuurlijk ook: 'Alles is god en niets is zonder gif. De dosis bepaalt'. (uitspraak Paracelsus) Geniet van de Chocolade Friandises en laat ons weten wat je er van vond! Benieuwd naar nog meer recepten? Ga dan naar onze pagina met alle recepten! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing