Waldorfsalade Recept

Waldorfsalade Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het is tijd voor een heerlijke waldorfsalade! Een lekkere salade die veel eiwitten en ingrediënten bevat die de verbranding bevorderen. Dat is het proberen waard toch?

Ingrediënten voor de waldorfsalade

 • 1 knolselderij
 • halve struik bleekselderij
 • 2 appels
 • 50 gram rozijnen (of hele kleine stukjes abrikoos voor mensen met overgewicht en/of bloedsuikerspiegel problemen.
 • 5-10 walnoten (meer is natuurlijk ook prima!)

Voor de dressing:

 • 1 citroen
 • 6 eetlepels kwark
 • 2 eetlepels zure room
 • sap en rasp van halve biologische sinaasappel
 • 1 eetlepel mosterd (of nog liever een beetje appelazijn)
 • cayennepeper en zout

Variatietip: Neem drie flinke stronken witlof in plaats van knolselderij en snijd deze in dunne reepjes!

Bereiding van de waldorfsalade

Maak een dressing door de kwark en de zure room los te roeren met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en de mosterd. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik blijft. Breng de dressing verder op smaak met cayennepeper en zout. Maak de knolselderij schoon en snijd hem in dunne reepjes. Blancheer de reepjes knolselderij ongeveer drie minuten in kokend water met wat zout en spoel ze daarna direct af onder koud stromend water. Maak de bleekselderij schoon en houd het groen apart. Snijd de stengels in heel dunne plakjes. Was de appels, snijd de stengels heel fijn en besprenkel ze met citroensap. Breek de walnoten iets fijner. Meng alle ingrediënten en schep de dressing erdoor. Verdeel de salade over bordjes of glazen en garneer het met het apart gehouden bleekselderij groen. Je kunt er een maaltijdsalade van maken door er reepjes gebakken kip aan toe te voegen!

Gezondheidstips bij dit recept:

 • Dit gerecht bevat eiwitten en ingrediënten die de verbranding bevorderen, namelijk citroen, walnoten, appelazijn en cayennepoeder.
 • Rozijnen zijn zeer bloedsuikerspiegel verhogend en behoorlijk verzurend. Wanneer je de rozijnen vervangt door abrikozen heb je hier geen last van. Het zijn echter wel mooie antioxidanten. Met dit voorgerecht of deze lunch krijg je een mooie portie extra groenten en fruit binnen.

Geniet van de waldorfsalade en laat ons weten wat je er van vond! Wil je nog een ander recept voor een salade met heerlijke walnoten er in? Kijk dan eens naar deze Wortelsalade met Walnoten! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing