Haverpannenkoekjes Recept

Haverpannenkoekjes Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Probeer eens deze overheerlijke haverpannenkoekjes en beleg ze bijvoorbeeld met een laagje kwark en bosvruchten! Daarbij zijn ze een stuk gezonder dan normale pannenkoeken.

Ingrediënten

 • 300 gram haver- of quinoameel
 • 2 eetlepels haverzemelen
 • 3 eieren
 • 500 mililiter karnemelk, eventueel aangelegd met water
 • peper en biologische kruidenbouillon naar smaak
 • 1 theelepel gemalen rozemarijn of 4 takjes heel fijn gesneden verse rozemarijn
 • kokosolie

Bereiding haverpannenkoekjes

Meng alle ingrediënten en bak vervolgens de pannenkoekjes in kokosolie. Doe het beleg erop. Pannenkoekjes oprollen en vaststeken met prikkers. Eet ze als lunch of diner. Lekker met een groene salade erbij. Ook makkelijk om mee te nemen en onze een paar dagen te bewaren in de koelkast!

Belegsuggesties

 • hütenkase met tuinkruiden (verse basilicum, oregano, veldzuring, sterkers, rucola of iets anders wat je in huis hebt)
 • avocadomousse
 • geitenkaas, cherrytomaatjes en broccoli kiemen
 • een laagje kwark en bosvruchtenmix (dan de pannenkoekjes bakken zonder rozemarijn en kruidenbouillon maar met een paar druppels stevia erdoor)

Gezondheidstips bij dit recept

 • Haver is een zeer veelzijdig voedingsmiddel dat zeker in tijden van stress niet zou mogen ontbreken. Het bevat oplosbare vezels voor onze darmen en veel mineralen waaronder calcium, magnesium, ijzer en silicium. Silicium is een belangrijk antistressnutriënt.
 • Verder bevat haver tryptofaan waaruit we serotonine maken. Serotonine is van invloed op onze hang naar koolhydraten en onze emotionele stabiliteit, maar ook het stofje dat samen met magnesium en gezonde vetten onze darmperistaltiek regelt. 's Avonds maken we uit serotonine ons slaaphormoon melatonine.
 • Door deze pannenkoekjes te besmeren met hierboven genoemde ingrediënten maak je er een nog gezonder product van voor onze darmen. Haver, hütenkäse, bosvruchten en avocado zijn 'reparatiestoffen' voor onze darmen.
 • Bakken in kokosolie geeft veel gezondheidseffecten. Kokosolie bevat minder kilocalorieën dan verzadigd vet, waarvan circa 75% een MCT-vet-zuur is. Dit wordt niet in het lichaam opgeslagen als reservevet maar net als koolhydraten gebruikt voor directe energie. Aan te raden dus bij overgewicht en voor sporters.

Geniet van de haverpannenkoekjes en laat ons weten wat je er van vond! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing