Gevulde Eieren Recept

Gevulde Eieren Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Gevulde eieren, zo gewoon, zo gezond! Probeer deze variant eens uit! Heerlijk om te serveren bij een salade, als borrelhap of als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 4 biologishe eieren
  • 1 kleine rode ui
  • 1 koffielepel (appel)azijn
  • 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kerrie + een paar takjes verse groene kruiden
  • een paar draaien peper en zeezout
  • scheutje koolzaadolie
  • een paar takjes verse bieslook en peterselie of een beetje lavas

Bereiding gevuld ei

Zet de eitjes net onder water (prik eventueel met een naald nog even een gaatje in de volle kant van het ei) en breng ze aan de kook. Laat ze precies 5 minuten koken! De eieren moeten zachtgekookt zijn en snel afkoelen wanneer je ze eruit haalt. Wil je 3 minuten gas besparen? Zet dan het gas uit zodra het water kookt en laat ze 8 minuten met het deksel op de pan staan. Giet ze af en laat ze nog even koelen in de koelkast. Pel de eieren, halveer ze in de lengte en schep het eigeel eruit met een lepel. Doe het in een kommetje en voeg de hierboven genoemde ingrediënten toe. Proef even of het mengsel goed op smaak is en vul de halve eiwitten met het mengsel.

Gezonde Weetjes bij dit recept

  • Aan een gevuld ei is niet zo heel veel bijzonders, toch? Dit ei is zachtgekookt. Dat maakt het wat moeilijker om te bereiden maar het is voor onze gezondheid veel beter omdat de choline in het ei bewaard blijft. Dat heeft veel voordelen! Dit is een belangrijke stof voor een gezonde darmperistaltiek en een gezond brein voor wat betreft aandacht, denken, leervermogen en concentratie.

  • Zelf je borrelhapjes, tapas en tussendoortjes maken scheelt je een heleboel transvet, E-nummers, vulstoffen en suikers wanneer je het vergelijkt met kant-en-klare hapjes/sausjes uit de supermarkt. Hierin zitten veel stoffen die absoluut geen toegevoegde waarde voor je gezondheid hebben en meestal je spijsvertering, ontgifting, gewicht, energie en brein onnodig belasten.

  • Is het recept mislukt omdat je de eieren niet de juiste tijd hebt gekookt? Maak er dan gewoon een eiersalade van! Het is natuurlijk zonde om opnieuw te beginnen en de 'mislukte' eieren weg te gooien.

Geniet van de Gevulde Eieren en laat ons weten wat je er van vond! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing