Pizzolet Recept

Pizzolet Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Iedereen kent uiteraard de normale pizza's wel. Kennen jullie ook de Pizzolet? De Pizzolet is een kruising tussen een omelet en een pizza. Lees het recept!

Ingrediënten

Voor de bodem:

 • 5 eieren
 • 1 eetlepel italiaanse kruiden
 • flinke scheut olijfolie
 • 4 volle eetlepels haverzemelen
 • paar draaien peper uit de molen
 • zout

Voor de vulling:

 • 2 uien
 • 3 tenen knoflook
 • 200 gram garnalen of 1 bolletje mozzarella (125 gram)
 • 1 blikje artisjokharten
 • 1 potjes asperges, minimaal 150 gram
 • beetje geraspte schapenkaas
 • 3 takjes verse basilicum

Voor de tomatensaus

 • 3 volle eetlepels biologische tomatenketchup (of tomaten puree). Iedereen met overgewicht/bloedsuikerspiegel problemen neemt liever tomatenpuree. Deze eventueel met een klein scheutje ahornsiroop zoeten.
 • Beetje zout of scheutje tamari of shoyu en koffielepel Italiaanse kruiden, dit alles door elkaar mengen.

Bereiding Pizzolet

Kluts de eieren en voeg olijfolie, zout, Italiaanse kruiden, peper en haverhemelen toe. Laat dit even staan. Voeg eventueel nog een scheut water toe aangezien haverhemelen het mengsel te dik kunnen maken. Laat de omelet in een koekenpan met deksel erop een beetje gaar worden op een laag vuur. Smeer vervolgens het tomatensaus mengsel over de omelet heen. Fruit intussen de knoflook en uien. Doe de garnalen erbij of verspreid de mozzarella in stukjes over de omelet heen. Verdeel daarna de artisjokken en de asperges erover heen. Je kunt er eventueel nog wat extra Italiaanse kruiden overheen doen. Laat het nog heel even garen met een deksel op de pan. Strooi vervolgens de geraspte schapenkaas en de fijngesneden basilicum over de omelet heen. Serveer op tafel wat extra zout en peper. Je kunt de omelet prima combineren met een lekkere groene salade. Het restje dat overblijft is een lekkere koude lunch voor de dag erna!

Gezondheidstip bij dit recept:

 • Het is zó spijtig dat eieren in een verkeerd daglicht zijn komen te staan vanwege hun vermeende cholesterolverhogende effect. Bedenk dat een gezond brein absoluut niet zonder cholesterol kan. Een baby heeft het nodig voor de hersenontwikkeling, maar ook mensen met degeneratieve hersenziektes hebben cholesterol hard nodig om verder geheugenverlies te voorkomen. Cholesterol is onze belangrijkste 'reparatiestof' bij allerlei ontstekingen en wonden. Daarbij is cholesterol een onontbeerlijke stof voor de aanmaak van hormonen.
 • In dit gerecht zitten meerdere cholesterolverlagers: haverzemelen, artisjokken, knoflook en olijfolie.

Geniet van de Pizzolet en laat ons weten wat je er van vond! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing