Gevulde Paprika Recept

Gevulde Paprika Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Probeer deze week weer eens wat nieuws! Het is toch heerlijk om paprika op deze manier te bereiden? Gevulde paprika kun je bijvoorbeeld serveren met lekkere sperzieboontjes.

Ingrediënten:

 • 1/2 paprika per persoon
 • 1 bakje quorn fijngehakt zonder kruiden (voor 4 halve paprika's)
 • scheut olijfolie of kokosolie
 • 2 uien
 • 1 flinke teen knoflook
 • 1/3 theelepel scherpe paprikapoeder
 • 1/3 theelepel chilipoeder
 • circa 2 theelepels biologisch bouillonpoeder/kruiden-zout of gehaktkruiden
 • geraspte geiten- of schapenkaas
 • beetje fijngesneden bieslook of peterselie
 • sperzieboontjes, circa 200 gram per persoon

Bereiding Gevulde Paprika

Paprika wassen, droogmaken en halveren. Onder de grill leggen laten garen. Ondertussen de quorn bakken, samen met de ui, knoflook en kruiden. Proef even of het lekker pittig is. Zo niet, dan kun je nog een beetje zout, paprikapoeder en/of chilipoeder toevoegen. Vul de halve paprika's met het mengsel en druk dit mengsel goed aan met een lepel. Strooi er vervolgens een beetje kaas overheen en zet ze nog heel even onder de grill. Garneer de gevulde paprika met fijngesneden bieslook of peterselie. Serveer het samen met gestoomde sperzieboontjes.

Verschillende gezondheidstips bij dit recept:

 • Kant-en-klaar geraspte kaas bevat meestal veel (aardappel)zetmeel. Dit is behoorlijk bloedsuikerspiegel verhogend. Gebruik dus het liefst altijd kaas die je zelf raspt. Biologische geraspte kaas bevat zelden vulstoffen als aardappel- of tarwezetmeel.
 • In tegenstelling tot zwartgeblakerd vlees is een beetje donker geroosterde groente niet ongezond. Het heeft dan mogelijk zelfs een hogere antioxidant capaciteit en bovendien geeft het een verrukkelijke smaak aan de paprika.
 • Gebruik bij voorkeur biologische paprika's, ook vanwege hun heerlijke smaak. Kies anders voor Hollandse paprika's. Deze kwamen beter uit de 'gifmeter' dan buitenlandse paprika's.
 • Met chilipoeder en paprikapoeder voeg je twee mooie antioxidant specerijen toe. En bovenal twee specerijen die samen met knoflook het thermogene effect vergroten. Ideaal dus voor mensen met overgewicht.

Geniet van de Gevulde Paprika en laat ons weten wat je er van vond! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing