Winterwortel Schotel Recept

Winterwortel Schotel Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Tijdens deze koude winterdagen is er niks lekkerder dan een overheerlijke winter schotel. Deze winterwortel schotel voor 4 personen is een échte aanrader!

Ingrediënten voor de winterwortel schotel

 • ca. 900 gram winterwortel
 • 2 grote rode uien
 • klein scheutje olijfolie
 • 1 pot (700 gram) jonge kapucijners of witte bonen
 • paar draaien peper en zeezout uit de molen
 • 2 volle eetlepels tuinkruiden (vers of gedroogd, meer kan ook naar eigen smaak)

Ingrediënten voor de dressing

 • 30 ml olijfolie
 • 30 ml Happy Perilla olie
 • ca. 20 ml appelazijn of balsamicoazijn
 • eventueel een scheutje citroensap
 • 1 dessertlepel koudgeslingerde honing
 • 1 dessertlepel mosterd (Dijon)
 • 2 tenen knoflook

Ingrediënten voor de garnering

 • 100 gram belegen geitenkaas (geraspt)
 • eventueel wat verse tuinkruiden en eventueel nog wat peper en zout

Bereiding recept

Schil de winterwortelen met een dunschiller. Snijd ze in de lengte in vieren en vervolgens in kleine stukjes. Doe ze in een stoompan en laat ze ongeveer 10 minuten beetgaar koken. Fruit de uien in een beetje olijfolie in een koekenpan op een zacht vuurtje. Doe de geperste knoflooktenen bij de uien. Doe na ongeveer 5 minuten de kapucijners/bonen bij de uien en laat ze zachtjes mee opwarmen. Maak intussen de dressing met de bovengenoemde ingrediënten. Proef even of het goed op smaak is en voeg eventueel nog iets van de ingrediënten toe. Voeg de beetgare wortels toe aan het uien met bonen mengsel en doe de tuinkruiden erdoor. Doe het geheel in een mooie schaal en schenk de dressing over het het gerecht. Tot slot strooi je de geraspte geitenkaas over het geheel.

Gezonde weetjes bij dit recept

Door je gezonde Omega-3, -6 en -9 olie er op het laatst over te sprenkelen kun je ook bij warme gerechten op een simpele manier je gezonde vetten binnen krijgen. De gezonde vetten in de Omega-3 en -6 vetzuren kunnen immers niet tegen hoge verhitting. In de zomer is dat een minder groot probleem omdat je dan vrij gemakkelijk een dressing maakt van deze gezonde vetten. Door het op deze manier te doen wordt het ook in de winter een fluitje van een cent om dagelijks je gezonde vetten binnen te krijgen. Er zijn naast de oliën tal van gezonde Omega-3, -6 en -9 blends te koop, maar door de heerlijke citrussmaak is dit wel een heel lekkere olie in dit gerecht. Kies wel altijd voor een zuivere, koudgeperste biologische oliemix! Geniet van deze winterwortel schotel en laat ons weten wat u er van vond! Smakelijk! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing