Goede voornemens volhouden

Goede voornemens volhouden

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het nieuwe jaar is inmiddels twee weken onderweg. Bent u dit jaar ook met goede voornemens begonnen? Dan heeft u misschien ook al ervaren dat het erg moeilijk is om deze voornemens na te blijven streven. In dit artikel geven wij  u een aantal tips omtrent drie populaire goede voornemens. Simpelweg om het allemaal wat dragelijker te maken.

(Meer) sporten

Fanatiek beginnen is goed. Loop echter niet te hard van stapel en bouw het geleidelijk op. Begin niet te zwaar en zorg dat u voldoende hersteltijd hebt. Dit voorkomt sportblessures. Ook bent u het sporten simpelweg minder snel beu. Het is niet verstandig om ondoordacht aan een sport te beginnen. Laat u adviseren door een arts, coach, of instructeur. Zij kunnen u aan de hand van uw doelen adviseren. Dit kan bijvoorbeeld afvallen, een gezonder lichaam of een betere conditie zijn. Een stok achter de deur nodig? Probeer een sportmaatje te vinden. Dit is natuurlijk ook een stuk gezelliger. Heeft u geen vast sportmaatje dan kunt u alsnog in groepsverband sporten. Denk aan een hardloopvereniging of groepslessen bij de fitness.

Gezonder eten

Creëer voor uzelf helderheid door een voedingsschema op te (laten) stellen. Dit kan u zelf doen of met behulp van een specialist. Plan vaste etenstijden. Op deze manier gat uw lichaam aan het voedingsschema wennen. Stel daarnaast doelen en beloningsmomenten. Zo heeft u iets om naar toe te werken. Tijdens een speciale gelegenheid worden de verleidingen groter. Spreek vooraf met uzelf af wat u tijdens de bewuste gelegenheid mag hebben. Pakt u bijvoorbeeld een gebakje, sla dan de toastje over.  Daarnaast is het verstandig om met een gevulde maag binnen te komen. Wij kunnen u het boek "Deel 2: Weten van (h)eerlijk eten" van Rineke Dijkinga aanraden. Het boek staat vol (h)eerlijke gerechten voor elk moment van de dag.

Stoppen met roken

Stoppen met roken is nog steeds één van de meest gehoorde goede voornemens. Wij zijn ons ervan bewust dat het ontzettend moeilijk kan zijn om te stoppen met roken. Het is daarom van belang dat u risicosituaties zo veel mogelijk vermijd. Vermijd bijvoorbeeld rokerige ruimtes. Kijk ook uit met situaties waarop u in het verleden erg naar een sigaret verlangde. Probeer u te focussen op de voordelen van het niet-roken. Leg bijvoorbeeld elke dag je uitgespaarde geld opzij. Ben trots op het resultaat dat u inmiddels bereikt hebt. Zoek afleiding en geef uzelf complimentjes. Wat ook kan helpen is het bijhouden van een kalender. Hierop houdt u bij hoelang u al gestopt bent met roken. Op deze manier blijft u gemotiveerder. Al een tijdje goed op weg? Denk dat niet dat u er al bent en dat één sigaret geen kwaad kan. Vaak bent u dan alweer verkocht en gaat het van kwaad naar erger.

Tips

Heeft u zelf nog aanvullingen of andere tips die u graag met ons en andere wilt delen? Laat dan onderstaand uw reactie achter!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Ontgiften van je lichaam? Detoxen! | Broeders Blog calendar_today Geplaatst op:

[…] De feestdagen zijn inmiddels al een tijdje achter de rug maar het is nooit te laat om je lichaam eens goed te reinigen. Zet die goede voornemens nog even door! Lees onze blog over het volhouden van goede voornemens! […]

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing