Kip in het pannetje Recept

Kip in het pannetje Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Hieronder staat het recept voor een overheerlijk diner. Voor we beginnen aan het recept geven wij u enkele gezondheidstips!

 • Als je vlees niet op hoge temperaturen bakt maar laat studeren in water, wijn of bier komen er minder schadelijke vrije radicalen vrij. Door verbranding van vetten uit het vlees kunnen er aromatische koolwaterstoffen ontstaan. Dat voorkom je door deze manier van bereiden.
 • Dit geldt ook als het vlees tevoren gemarineerd wordt in bier of wijn. Bovendien blijven zo alle sappen, het aroma en de smaak in vlees, en ook in groenten, beter behouden. Door vlees te marineren in bier/wijn wordt het vlees ook malser. Dus als de kip iets ouder is, marineer hem dan.
 • Kijk of je weer kunt gaan koken in de römertopf. Dit is net als stomen, blancheren en pocheren een heel gezonde manier van koken. Alle waardevolle stoffen en aroma's blijven behouden en je hoeft er nauwelijks vet bij te doen. Bovendien is het nog makkelijk ook!

Ingrediënten

 • 3 grote uien
 • 3 tenen knoflook
 • 1/2 eetlepel kokosolie + eetlepel roomboter
 • 1 kilo biologische kip (of bouten)
 • 1/3 fles rode wijn
 • 1 biologische groentebouillontablet, kipkruiden
 • 1 eetlepel tijm, 2 eetlepels provençaalse kruiden.
 • Gember, korkuma, peper
 • 2 grote winterwortelen
 • 1 paprika
 • 1 broccoli
 • wat bindmiddel (arrowroot)
 • 2 lente-uien
 • aardappelen, zilvervliesrijst of gekookte boekweit (hele korrel)

Bereiding kip in het pannetje

Bak de uien en knoflook aan in wat kokosolie en roomboter. Doe de kippenbouten en de rode wijn erbij en breng dit aan de kook. Voeg een deel van de kruiden toe en laat de kip in één à anderhalf uur gaar worden. Laat het vervolgens enigszins afkoelen en verwijder de botjes. Doe de kip weer terug in het vocht. Laat vervolgens de wortelen, paprika en broccoli in kleine stukjes gesneden meegaren in het kippenmengsel. Laat dit beetgaar worden. Je kunt dit eventueel binden met wat arrowroot bindmiddel. Als je een römertopf gebruikt kun je alle ingrediënten tegelijk (met uitzondering van de paprika en broccoli) erin doen. Laat dan de ui en de winterwortel heel en snijd deze op je bord in stukjes. De broccoli en paprika kun je, in stukjes gesneden, in het laatste kwartier in de römertopf doen. Op het laatst eventueel nog wat verse provençaalse kruiden en de lente-ui erdoor snipperen. Serveer dit met aardappel, zilvervliesrijst of gekookte boekweit (hele korrel). Geniet van de kip in het pannetje en laat ons weten wat u er van vond! Smakelijk! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Liesje calendar_today Geplaatst op:

Wauw, ziet er echt heel erg lekker uit! En het lijkt me ook echt een gezonde maaltijd. Ben sinds kort mijn slechte eetpatroon aan het veranderen en ben opzoek naar lekkere, maar gezonde recepten. Ga dit vanavond proberen te maken! :D

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Graag gedaan en alvast een smakelijk eten toegewenst!
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing