Appelflappen zelf maken! Recept
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Heb jij al wel eens zelf appelflappen gemaakt? Lees hier wat je nodig hebt en hoe je ze moet maken!
Dit heb je nodig voor 8 stuks appelflappen
- 1 pakje volkoren bladerdeeg
- 2 grote zoete appels
- 1/2 theelepel it's Amazing Biologische Kaneel Cassia
- 3 eetlepels it's Amazing biologische rozijnen
- Geklopt eitje om het bladerdeeg mee te bestrijken
Bereiding appelflappen
Verwarm de oven voorop 180 graden celcius. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg de plakjes uit om te kunnen ontdooien. Schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Bestrooi de appel ruim met kaneel en doe de rozijnen erbij. Meng alles goed door elkaar. Leg het plakje bladerdeeg in een ruitvorm. Breng op de ene helft een ruime eetlepel met het appelmengsel aan en vouw hem daarna dicht. Druk de randen van het driehoekje aan met een vork en bestrijk het bladerdeeg met wat geklopt ei. Strooi er eventueel nog wat kokosbloedsuiker over. Bak vervolgens in 20 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin. TIP: Ook lekker door de appelflappen is een snufje it's Amazing Kardemon en grof gesneden it's Amazing Biologisch gepelde Walnoten! Geniet van de appelflappen en laat ons weten wat u er van vond! Smakelijk! Dit recept is afkomstig uit het boek 'Feiten over Voeding'. Een echte aanrader wanneer je wilt leren over onze voeding en eens wat nieuwe recepten wilt proberen. Dit boek is natuurlijk bij ons te koop, en is op dit moment zelfs in de aanbieding! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor uw reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.