Sperziebonen met Pesto Recept

Sperziebonen met Pesto Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Dit is een heerlijk recept voor als je eens wilt variëren met sperziebonen. Doordat je de sperziebonen combineert met pesto krijg je een totaal ander recept dan je misschien wel gewend bent. Daarnaast is het belangrijk dat je biologische pesto gebruikt. Als je biologische gebruikt, heb je een paar voordelen tegelijk: gezonde vetten (door de pecorino, pijnboompitten en olijfolie die in de pesto zitten) en zeer veel antioxidanten door de basilicum. Veel pesto uit de supermarkt bevat geen pijnboompitten en ook geen gezonde olie. Het blijft natuurlijk het lekkerst om zelf pesto te maken, maar voor wie daar geen tijd voor heeft is biologische pesto uit een potje dus een prima alternatief!

Ingrediënten

- 2 grote uien - 1 grote teen knoflook - kokos- of olijfolie - 2 eetlepels gedroogde of 3-4 talkes verse basilicum - biologische kruidenzout en peper - 500 gram sperziebonen, gehalveerd - 1 bakje pijnboompitten of anders zonnebloempitten - 1/2 potje groene pesto - 1 pakje schapenfeta - volkoren-, spelt of kamut pasta

Bereiding Sperziebonen met Pesto

In pan 1 fruit je de ui en de knoflook. Als de uien glazig beginnen te worden voeg je wat kokosolie of olijfolie toe. Op het laatst doe je er basilicum, peper en kruidenzout doorheen. In pan 2 stoom je de boontjes. In pan 4 rooster je zachtjes de pijnboompitten. Als alles klaar is spatel je de ingrediënten door elkaar. Roer daarna de pesto er doorheen. Op het laatst verkruimel je de schapenfeta boven het geheel. Wanneer je verse basilicum gebruikt strooi je die er als laatste over. In pan 4 laat je de pasta gaar koken. Geniet van de sperziebonen met pesto en laat ons weten wat u er van vond! Smakelijk! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing