Pizza Tonijn en Rode ui Recept

Pizza Tonijn en Rode ui Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

In dit recept zal eerst worden uitgelegd wat je nodig hebt voor het pizzadeeg en hoe je dit vervolgens moet bereiden. Daarna zal worden uitgelegd wat je nodig hebt voor de saus en hoe je dit moet bereiden. Wanneer je deze hebt gemaakt kun je de pizza beleggen. Denk hierbij aan een salami venkelzaad, tonijn en rode ui, gerookte kip en spinazie en als laatste een geitenkaas met rode bietjes topping. In dit recept behandelen we de tonijn en rode ui pizza. Laat onder deze blog weten als je graag de andere pizza's recepten op de site wilt zien verschijnen! Succes!

Pizzadeeg

DIT HEB JE NODIG: (voor 2 normale pizza's of 3 kleine pizza's)

BEREIDING: Doe het warme water in een kom en voeg daar de gist en het zout aan toe. Meng dit door elkaar en laat het 10 minuten staan. Na 10 minuten voeg je het speltbloem toe en meng je het met een vork tot het een papje wordt. Voeg beetje bij beetje wat smeltbloem toe tot de speltbloem op is. Haal de deegbal uit de kom, strooi wat speltbloem over je aanrecht en begin met kneden. Als het deeg niet meer plakt is het goed gekneed. Kneed tot slot de olijfolie er goed door zodat er een glanzende bol ontstaat. Laat het deeg op kamertemperatuur minimaal 1 uur lang rijzen in een kom met een doek eroverheen. Wanneer het deeg is gerezen kan het uitgerold worden tot de gewenste dikte.

Basis Pizzasaus

DIT HEB JE NODIG: (Voor ongeveer 4 pizza's)

 • 2 grote uien
 • 4 tenen knoflook
 • 1 eetlepel G&W Kokosolie (geurloos)
 • 1 fles biologische tomatenpassata
 • 2 blikjes biologische tomatenpuree
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 grote winterpeen
 • 3 stengels bleekselderij
 • verse kruiden: basilicum, oregano, tijm
 • it's Amazing gemalen witte Peper
 • it's Amazing Himalaya Zout

BEREIDING: Neem een ruime soeppan, verhit hierin de kokosolie, en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de passaat en de tomatenpuree toe samen met het bouillonblokje. Snijd de winterpeen en de bleekselderij en voeg deze toe aan de tomatensaus. Laat zachtjes pruttelen tot de winterpeen zacht is. Voeg daarna de verse kruiden toe en pureer tot een gladde tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout. Deze saus is een ideale basissaus voor de pizza maar ook lekker over de pasta met wat geraspte parmezaanse kaas erover! Tip: Vries de saus die je over hebt in!

Pizza Beleggen

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Laat de randjes van het deeg iets omhoog steken. Smeer eerst een laagje pizzasaus op de pizza en beleg hem vervolgens tot een Tonijn en Rode ui pizza! DIT HEB JE NODIG

 • 1 bol buffelmozzarella
 • 2 blikjes tonijn op olie
 • 1 rode ui
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 2 eetlepels zwarte olijven

BEREIDING Snijd de ui in ringen env verdeel deze over de pizzabodem, verdeel hierna de uitgelekte tonijn erover. Scheur vervolgens de mozzarella en verdeel deze over de pizza. Strooi hierna de kappertjes en de olijven over de pizza. Bak de pizza op 200 graden, 20 minuten lang, in het midden van de oven. Geniet van de Pizza Tonijn en Rode Ui en laat ons weten wat u er van vond! Smakelijk! Dit recept is afkomstig uit het boek 'Feiten over Voeding'. Een echte aanrader wanneer je wilt leren over onze voeding en eens wat nieuwe recepten wilt proberen. Dit boek is natuurlijk bij ons te koop, en is op dit moment zelfs in de aanbieding! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing