Kippen - Kokos - Groentesoep - Recept

Kippen - Kokos - Groentesoep - Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Wat is er mis met kip, ons meest gegeten stukje vlees? Veel mensen eten zeer regelmatig kip omdat ze denken dat kip niet vet is. Echter, door onze manier van kippen houden en voeren bevatten kippen inmiddels behoorlijk wat vet ten opzichte van eiwit en bevat kippenvlees heel wat meer calorieën dan jaren geleden. Koop daarom het liefst biologische kip!

Ingrediënten

- 2 flinke uien - 2 tenen knoflook - 1 eetlepel kokosolie - 1 theelepel sambal of cayenne of een half rood pepertje - Theelepel kurkuma - 1.5 liter water - 1 hele biologische soepkip* - 4 biologische kippenbouillontabletten - 1 zoete aardappel van ca. 400 ml - 1 theelepel citroengras - 1.5-2 centimeter vers geraspte gemberwortel - ca. 400 gram verse kleingesneden groenten (bijv broccoli, wortel, prei, bleekselderij, taugé, of wat je maar in huis hebt - Eventueel nog 1 fijngesneden bosuitje vlak voor het serveren eroverheen strooien *Deze zijn vaak iets ouder en minder mals. Een klein scheutje azijn door je soep maakt de kip malser.

Bereiding Kippen - Kokos - Groentesoep

Pel en snij de uien en knoflook, doe ze in een pan en laat ze glazig worden. Doe vervolgens de kokosolie, sambal/rode peper of cayenne erbij en laat het even smoren. Doe vervolgens het water, de kip en de bouillontabletten erbij en laat op een laag vuurtje pruttelen. Doe na circa 1 uur de zoete aardappel erbij. Laat alles in ca. 1.5-2 uur gaar worden. Haal de kip eruit en pureer de bouillon met een staafmixer. Doe het citroengras en de geraspte gemberwortel erbij. Zoek de kip af en bewaar het mooie rodere vlees voor bijv. een curry. Snijd de rest van de kip in kleine stukjes en voeg dit weer bij de bouillon. Snijd ca. 400 gram verse groenten in kleine stukjes en doe ze in de soep. Laat beetgaar worden. Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat zeezout, peper of iets van specerijen toe! Geniet van deze overheerlijke kippen - kokos - groentesoep en laat ons weten wat u er van vond! Smakelijk! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing