Fruitig ontbijt pannenkoekje! Recept

Fruitig ontbijt pannenkoekje! Recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker voor ons ontbijt. Een ontbijt dat een goede mix is van langzame koolhydraten (boekweit, fruit), eiwit (noten, ei) en gezonde vetten (kokosmelk, chia zaad, lijnzaad, noten en Omega-3 olie) bepaalt de energie en stemming van de hele dag die voor je ligt. Als je zowel het milieu als je eigen gezondheid een warm hart toedraagt zou je in 1 à 2 maaltijden per dag Omega-3 vetzuren toe moeten voegen. Vis blijft natuurlijk de optimale Omega-3 bron maar helaas is regelmatig vis eten niet echt meer een optie vanwege de overbevissing en de schade aan het bodemleven. Chia- lijn- en hennepzaad en een goede (en lekkere) Omega-3 olie zijn dan een heerlijk en gezond alternatief. Hennepzaad bevat daarnaast gezonde Omega-3 vetzuren ook vele eiwit (met alle aminozuren) en sporenelementen, zeer voedzaam dus. Een gezonde toekomst voor ons op deze planeet zal toch inhouden dat we veel meer plantaardige eiwitten en gezonde vetten uit plantaardige bron moeten halen!

Ingrediënten voor 10-12 pannenkoekjes:

-   250 gram boekweitmeel -   400 ml kokosmelk -   Een paar draaien zout uit de molen -   2 eieren -   150 ml water -   Kokosolie om in te bakken

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoekjes met behulp van een mixer met deeghaken. Het beslag is vrij dik dus laat het goed uitvloeien in je koekenpan.

Als beleg voor je pannenkoek:

- 150-200 gram fruit naar keuze per persoon. Kies wel voor  seizoensfruit. - Naar keuze 1 eetlepel lijnzaad, kokos, gehakte noten, chiazaad, hennepzaad, rauwe tarwekiemen, gojibessen of een beetje (biologische) citroen- of sinaasappelrasp. Hiermee kun je eindeloos variëren en zo maak je elke ochtend een andere smaakvariatie. - Eventueel een half theelepeltje kaneel of kardemom. - 1 koffielepel olie per pannenkoek (walnoot, koolzaad-, hennep olie, Happy Perilla of wat je maar in huis hebt als Omega-3 olie) Geniet van dit fruitige ontbijt pannenkoekje en laat ons weten wat u er van vond! Smakelijk! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing