OMEGA-3 Salade - Knapperige plantaardige vetzuren bom

OMEGA-3 Salade - Knapperige plantaardige vetzuren bom

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het is algemeen bekend dat er in vis Omega-3 vetzuren zitten. Het blijkt dat er bij vegetariërs geen verlaagde niveaus van Omega-3 vetzuren werden gemeten. Wellicht kunnen we onze gezondheid en de zee een grote dienst bewijzen door meer over te schakelen naar plantaardige Omega-3 vetzuren. De volgende ingrediënten bevatten ook allemaal Omega-3: winterpostelein, veldsla, hennepzaad, walnoten, chiazaad, walnoten-, koolzaad- en hennepolie en tot slot schapenkaas.

De volgende ingrediënten zijn nodig voor de Omega-3 Salade:

- 200 gram winterpostelein of veldsla (of een combinatie van beide) - 2 eetlepels chiazaad - 2 eetlepels gepeld hennepzaad - 3 eetlepers walnoten - 5 zongedroogde tomaten - 1 rode ui - 100 gram schapenfeta - Een paar eetlepels verse kruiden denkend aan: bieslook, basilicum, peterselie of iets anders wat je in huis hebt.

Benodigdheden voor de dressing:

- 25 ml koolzaadolie of walnootolie - 25 ml hennepolie (50 ml van een van beide kan ook) - 1 teen knoflook uitgeperst 30 ml citroensap of appelazijn - Sap van een halve sinaasappel - 2 eetlepels ahornsiroop of koud geslingerde honing, een flinke theelepel kokosblousemsuiker - Een paar draaien peper en zout uit de molen

Hoe je de Omega-3 Salade moet bereiden:

Was de sla goed en droog het in een slacentrifuge. Doe het in een schaal en strooi chia-en hennepzaad en de walnoten erover. Knip of snijd de zongedroogde tomaten in hele kleine reepjes, snijd de verse kruiden fijn, schil en snipper de ui en voeg dit alles toe. Meng alle ingrediënten door elkaar. Verbrokkel als laatste de schapenvet en strooi dit erover. Maak de dressing, proef even of het zuur/zoet gehalte goed is, voeg desgewenst nog wat van de dressingingrediënten toe. Serveer het in een kommetje naast de salade. Geniet van de salade en laat ons weten wat u er van vond! Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader. Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing