Een bord vol bio

Een bord vol bio

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Als je een paar jaar geleden uit eten ging, was de kans groot dat de ober je een biefstuk van een halve kilo voorschotelde, overgoten met jus en met twee blaadjes sla bij wijze van garnering. Zo’n typisch gerecht dat lekker klinkt op de kaart maar waarvan je buik onderweg naar huis al z’n protest laat blijken.

Een bord vol bio

Gelukkig wint het gezonde en bewuste eten steeds meer aan populariteit. En het aantal restaurants en lunchrooms die daar op inspelen begint te groeien. Met name restaurants die misschien niet álles, maar wel zoveel mogelijk groen doen, zijn in opkomst. Zo vind je steeds vaker een gezonde verhouding van groente en vlees op je bord. En zeker de vegetariërs onder ons zullen merken dat hun keuze langzaam steeds groter wordt. Naast betere porties en verhoudingen, koken restaurants ook steeds meer met seizoensgebonden ingrediënten. Een goede tendens in de Nederlandse horeca. Door rekening te houden met het seizoen, zijn de producten verser, lekkerder en goedkoper. Ook is de milieubelasting lager doordat er geen gebruik hoeft worden gemaakt van energie om de kassen te stoken of voor het vervoer. Natuurlijk zijn er nog steeds genoeg restaurants waar je bord compleet in beslag wordt genomen door een mega-schnitzel. Maar daar tegenover staat dat er inmiddels al 20 restaurants het officiële EKO keurmerk Horeca hebben. Zij variëren van 40% tot soms zelfs 100% biologisch. Kijk op https://www.eko-horeca.nl/ voor de complete lijst van gecertificeerde restaurants. Naast deze officieel gekeurde restaurants zijn er ook ontzetten veel leuke en lekkere ongecertificeerde tentjes waar ze biologische gerechten serveren. Zo vind je op www.puuruiteten.nl meer dan 100 restaurants in heel Nederland met in de hoofdrol: groente, biologisch, lokaal en fairtrade. Als je dus zin hebt om een avondje niet te koken en jezelf lekker te laten verwennen, kun je ook in de Nederlandse horeca je biologische hart ophalen. Heeft u vragen over een bord vol bio? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing