Voorjaarsmoeheid? Doe er wat aan!

Voorjaarsmoeheid? Doe er wat aan!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het is weer langer licht, de zon schijnt en toch voelt u zich lusteloos, moe en prikkelbaar? Dan kunt u last hebben van voorjaarsmoeheid. Wat is dat en belangrijker, wat kunt u er aan doen.

Wat is voorjaarsmoeheid?

Misschien heeft u er zelf last van of vindt u dat mensen in uw omgeving prikkelbaar en humeurig zijn. Nét nu het wat langer licht is en de vogeltjes weer fluiten. Het kan zijn dat dit te maken heeft met 'voorjaarsmoeheid'. Dit begrip benoemt eigenlijk een algemeen lijstje van klachten die we vaak hebben als het lente wordt, al is het geen medisch begrip. We voelen ons moe, lusteloos, futloos en vaak zijn we somberder dan normaal. Naast moeilijk uit bed kunnen komen zijn verdere signalen dat we prikkelbaar en snel boos zijn, eetbuien hebben en moeite hebben om ons te concentreren.

Hoe kan dit?

Eigenlijk is het helemaal niet de lente die ons voorjaarsmoeheid bezorgt, maar wel de ellenlange herfst en winter die er aan zijn voorafgegaan. Onze reserves raken op, de accu is leeg. Tijdens de 'donkere dagen' van het najaar en de winter krijgen we minder vitamines binnen, we eten minder groenten en fruit dan in de zomer en we eten meer suikers, waarvan u moe wordt. We komen minder in de buitenlucht, in het daglicht en zijn minder actief. En dan hebben we opeens geen energie meer.

Hoe komt u eraf?

Broeders Gezondheidswinkel geeft u een paar tips om u weer energiek, fit en gezond te laten voelen!

  1. Ga leuke dingen doen waar u nieuwe energie van krijgt!
  2. Beweeg in de buitenlucht. Ons lichaam maakt tijdens het bewegen stoffen aan zoals endorfine, waardoor we ons goed voelen. Is het nog koud buiten? Trek dan een dikke jas aan, van bewegen krijgt u het vanzelf warm.
  3. Regelmaat en rust. Ga op een vast uur slapen en sta op tijd op. Door regelmaat in te voeren en overdag wat actiever te zijn geniet u van een stabielere nachtrust.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing