Deodorant, hoe werkt het eigenlijk?

Deodorant, hoe werkt het eigenlijk?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

We gebruiken het elke ochtend om ons te beschermen tegen nare zweetluchtjes, maar hoe werkt een deodorant eigenlijk? En wat is voor jou de juiste deodorant? Broeders Gezondheidswinkel legt het uit!

Hoe werkt deodorant?

Transpireren doen we allemaal. Op die manier kan ons lichaam overtollige warmte kwijt. Oksels zijn een plek waar zweet niet gemakkelijk kan verdwijnen door verdamping. Het beleeft er een beetje plakken en broeien en dan heb je al snel een zweetgeur te pakken. Zweet zelf is geurloos. Pas wanneer het in aanraking komt met de bacteriën op de huid, krijgt het een typische zweetgeur. De werkzame stoffen in deodorant pakken de bacteriën aan, zodat ze geen kans hebben om een nare geur te ontwikkelen.

Verschillende soorten

Bodyspray, deodorant en anti-transpiranten zijn verschillende producten die de verzamelnaam deodorant dragen. Toch is er wel degelijk een verschil tussen deze producten. Bodyspray Een bodyspray bevat meer geurstoffen dan een normale deodorant, maar is minder gericht op het voorkomen van een zweetgeur. De samenstelling is geschikt om over je gehele lichaam te gebruiken. Bijvoorbeeld in plaats van een parfum. hierdoor gaat een bodyspray lichte transpiratiegeur tegen. Deodorant Deodorant gaat het zweten niet tegen, maar voorkomt eventuele nare geuren. Ze geven vaak een fris en veilig gevoel. Vaak is er een licht parfum toegevoegd aan een deodorant om lichte transpiratiegeur te maskeren. Wij adviseren u een deodorant bij een normale transpiratie. Anti-transpiranten Anti-transpiranten gaan de vorming van zweet tegen. Ze bevatten stoffen die in zweet oplossen en een dun gelaagde vormen over de zweetklieren. Hierdoor ontstaat er minder zweet en is de kans kleiner dat je naar zweet gaat ruiken. Sommige anti-transpiranten bevatten ook stoffen die de groei van bacteriën remmen en daarmee het ontstaan van een zweetlucht voorkomen. Wij adviseren u een anti-transpirant bij een sterke transpirantie, als het warm is of bij een flinke inspanning. Welke deo? De keuze voor een spray of roller is persoonlijk. Een spray is echter veruit het meest populair. Een spray is praktisch en sneller in gebruik. Zowel anti-transpirant als normale deodorant is in een sprayvorm verkrijgbaar. Wij adviseren u een crèmeroller wanneer u last heeft van een gevoelige huid. Deze is veel zachter voor de huid dan een spray. Na het scheren is een niet prikkelende deodorant het fijnste. Dit staat vermeld op de verpakking en kan direct na de scheerbeurt gebruikt worden. Een stick adviseren wij aan mensen die weinig tijd hebben. De droogtijd van de stick is aanzienlijk korter dan die van een normale roller en voelt evengoed verfrissend aan. De verstuiver biedt uitkomst voor mensen die niet van het koude spraygevoel houden en een roller niet prettig vinden. Deze is snel en makkelijk te gebruiken en werkt zonder drijfgas, maar met een pompje. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing