Volume in fijn haar, hoe doe je dat?

Volume in fijn haar, hoe doe je dat?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Als je fijn haar hebt, wil dat niet zeggen dat je geen mooi kapsel kunt creëren of dat je je haar maar kort moet knippen. Je moet alleen even weten hoe je het beste kunt stylen én met welke producten. Voor haarproducten bent u bij Broeders Gezondheidswinkel aan het juiste adres.

Fijn haar

In kappersland spreekt men over vier verschillende haardiktes. Normaal haar heeft een dikte van 0,06 mm, terwijl dit bij dit haar 0,09 mm is. Dun haar heeft een dikte van 0,03 mm. Het is zacht en heeft weinig volume. Fijn haar is dun, maar wel vrij dicht ingeplant. Daardoor heeft het van nature wat meer volume dan dun haar en kun je hier ook meer mee doen.

Je kapsel

Als je fijn haar hebt, wil je dat dit er het liefst uitziet als een weelderige bos. Met het juiste kapsel kun je al een hoop voor elkaar krijgen. Een kapsel tot je kin of een bobijn zijn het meest geschikt. Een voller effect krijg je door het haar in laagjes te laten knippen. Natuurlijk moet het regelmatig bijgehouden worden. het beste is dan ook om het niet te lang te laten groeien. Wil je toch graag lang haar? kies er dan voor om het regelmatig op te steken. Het voordeel van fijn haar is dat het perfect blijft zitten, omdat het niet zwaar is.

Take care

Voorafgaand aan het stylen moet het haar natuurlijk gewassen er verzorgd worden. Dit is een hele belangrijke stap, omdat je zo al wat volume kunt opbouwen. Waarschijnlijk zal je je haar wat vaker moeten wassen, omdat het sneller vet wordt, doordat je haar dicht bij de hoofdhuid zit. Was je haar met een volumeshampoo of een shampoo zonder siliconen. Siliconen maken je haar mooi zacht en glad, maar kunnen het ook verzwaren. Gebruik weinig shampoo en masseer niet te veel in, anders stimuleer je namelijk de talgklierproductie. Datzelfde geldt ook voor een conditioner. Gebruik ook hier niet te veel van en breng het alleen op de uiteinden aan. Na het wassen dep je je haar droog want wrijven met een handdoek kan het haar beschadigen. Wanneer je je haar niet iedere dag wilt wassen, kun je ook een droogshampoo gebruiken. Deze zorgt voor extra volume en maakt het makkelijker te stylen, doordat het je haar stugger maakt.

Fijn haar stylen

Het stylen van fijn haar begint al bij het kammen en föhnen. Je maakt je haar klitvrij met een grove kam. Daarbij begin je aan de onderzijde van het haar en ga je steeds een stukje hoger tot aan de haarinplant. Breng daarna een volumemousse aan die je handdoek droge haar niet verzwaart. Houd tijdens het föhnen je haar met een borstel of met je hand wat naar boven om meer afstand tussen het haar en de hoofdhuid te creëren. Zet de föhn ook niet op de hoogste warmtestand. Wanneer je dit wel doet kan het zijn dat je je haar beschadigd. Super handig voor instant-volume is een volumepoeder. Breng een klein beetje aan op je handen en wrijf het in je haar bij de aanzet. Vermijd met fijn haar stylingproducten waar vet in zit, zoals een glansspray, wax of styling cream, want deze verzwaren het haar en maken er een klein hoopje van. Een ander handig product is een seasaltspray. Deze geeft wat minder volume dan een mousse, maar het maakt je haar we lekker stug, zodat je het na het drogen gemakkelijk kunt touperen. Touperen is eigenlijk een no-go, maar wanneer je het af en toe doet, doe het dan voorzichtig. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing