Ingrediënt in brood wordt gemaakt van mensenhaar

Ingrediënt in brood wordt gemaakt van mensenhaar

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Er lijken steeds meer voordelen te zitten aan het eten van biologische brood. Het KRO-programma de Keuringsdienst van Waarde heeft namelijk ontdekt dat het broodverbetermiddel L-cysteïne (E920) wordt gewonnen uit mensenhaar. Dit middel wordt door veel reguliere bakkers in Nederland gebruikt en zorgt ervoor dat het brood langer houdbaar blijft en ook de productie vergemakkelijkt. De meeste L-cysteïne wordt geproduceerd in China en daar gewonnen uit veren of mensenharen. De Europese regelgeving verbiedt het gebruik van L-cysteïne op basis van menselijke producten. Maar de makers van de Keuringsdienst ontdekten dat ook de variant op basis van haar wordt verhandeld binnen Europa. Uitgerust met verborgen camera spraken zij op een vakbeurs in Frankfurt met producenten van het middel en ontdekten dat het lucratief is te liegen over de herkomst van het middel. Mensenhaar bevat relatief veel L-cysteïne en is daarom de goedkoopste bron om de stof uit te winnen. Van het eindproduct valt de herkomst niet af te leiden. Om die reden zeggen Chinese fabrikanten dat hun L-cysteïne van eendenveren is gemaakt in plaats van mensenhaar. Volgens een producent op de beurs wordt in China 20% van de L-cysteïne gewonnen uit veren en 80% uit mensenhaar. In China bestaan speciale bedrijven die geknipt haar ophalen bij kapperszaken. In sorteercentra wordt het haar gescheiden van wattenstaafjes, sigaretten en ander vuil dat er tussen zit, om vervolgens met zoutzuur chemisch te worden opgelost om L-cysteïne te winnen. Wilt u deze uitzending van Keuringsdienst van Waarde opnieuw bekijken?  Klik dan op: www.kro.nl/kvw. Heeft u zelf nog aanvullingen of andere tips die u graag met ons en andere wilt delen? Laat dan onderstaand uw reactie achter!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Schoots W.G.M. calendar_today Geplaatst op:

Te smerig voor woorden. Geen wonder dat ik brood niet meer verdraag. Kocht altijd bij Bakker Bart. Tegenwoordig overgestapt op biologisch brood (zonder gluten)Beetje bij beetje worden wij iedere keer weer bedonderd. Hormonen vlees, etc.etc.Zeg het voort. Doen wij ook.Dank

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing