Afvallen in 2014... gaat het nu wél lukken?

Afvallen in 2014... gaat het nu wél lukken?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Gezond eten en beweging zijn de basisvoorwaarden om in 2014 af te vallen. Maar weet jij ook wat je eet en stel je realistische doelen? Ongezonde gewoontes moet je overboord gooien, maar zorg er tegelijkertijd voor dat je jezelf niet dwingt dingen te eten die je echt niet wilt. Met onderstaande zes leefregels moet afslanken zeker gaan lukken. 

1. Stel haalbare doelen als je wilt afvallen

Een halve tot 1 kilo per week afvallen is een realistisch doel. Het kan zomaar voorkomen dat je periodes mee maakt waarin je even niet afvalt, dus wees dan niet teleurgesteld! Wil je bijvoorbeeld 15 kilo afvallen, trek hier dan gerust 5 maanden tot een half jaar voor uit. Haalbare doelen zorgen ervoor dat je meer gemotiveerd blijft en zijn tevens beter voor je gezondheid.

2. Verander oude gewoontes

Wanneer je wilt afvallen is het zaak om je oude eet- en leefpatroon aan te passen. Je kunt dan het beste eerst kijken welke gewoontes je hebt en welke daarvan je gemakkelijk kunt veranderen. Een goed voorbeeld is het eeuwige koekje bij de thee of koffie. Als je dit 3 keer per dag doet, krijg je snel al 150 extra calorieën binnen op een dag. Of wat dacht je van het schepje suiker in de thee of koffie? Als je per dag 3 kopjes thee of koffie zonder suiker neemt, kun je in 1 jaar tijd bijna 3 kilo afvallen.

3. Weet wat je eet

Ga bewust met je voeding om, weet wat je eet! Een handig hulpmiddel hiervoor kan een eetdagboek zijn. Hierdoor krijg je inzicht in je eetpatroon en kun je valkuilen ontdekken. Erken deze valkuilen en zorg ervoor dat je ze uit de weg gaat. Dit kun je doen door bijvoorbeeld altijd een gezond tussendoortje bij je te hebben voor momenten dat je trek krijgt. Denk aan fruit, rauwkost of krentenkoekjes. En doe nooit boodschappen met een lege maag.

4. Zorg voor regelmaat

Een gezond eetpatroon heeft alles te maken met regelmaat. Dat houdt in: 3 keer per dag een hoofdmaaltijd en maximaal 3 keer iets tussendoor. Probeer ook elke dag rond hetzelfde tijdstip te eten. Wanneer je lichaam hieraan went zul je niet zo snel meer overvallen worden door plotselinge trek.

5. Beweeg, beweeg, beweeg

Zoals we al aangaven is beweging een belangrijk aspect bij afvallen. Zorg ervoor dat je meer energie gaat verbruiken dan er ingaat. Probeer 2 keer per week intensief te sporten en elke dag minimaal 30 minuten matig intensief te bewegen (wandelen, fietsen, tuinieren). Wil je vetmassa verbranden, dan moet je minimaal 20 minuten achter elkaar bewegen. Hierbij hoef je niet de longen uit je lijf te lopen, want pas na 20 minuten gaat je lichaam over op vetverbranding, neem dus vooral je tijd.

6. Doe geen rare dingen als je wilt afvallen

Om je goede voornemen vol te houden, is het belangrijk dat je altijd dicht bij je eigen voorkeuren blijft. Ga bijvoorbeeld niet ineens sperziebonen eten wanneer je die niet lekker vindt. Kies dan liever voor een andere groente. Dit geldt ook voor beweging: kies een sport die je leuk vindt en je met plezier beoefent, zo houd je het veel langer vol. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing