Darmproblemen op vakantie

Darmproblemen op vakantie

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Oorzaak darmproblemen

Een grote groep vakantiegangers heeft er elk jaar op vakantie weer mee te maken: darmproblemen op vakantie. Diarree of verstopping kunnen de vakantiepret helaas vaak flink bederven. Deze darmproblemen zijn vaak te wijden aan de verandering van dagritme, voedingspatroon en klimaat. Het spijsverteringsstelsel heeft de tijd nodig om zich aan te passen aan deze veranderingen en hierdoor kan bijvoorbeeld diarree het gevolg zijn. Deze veranderingen zijn uiteraard niet altijd de oorzaak. Een voedselvergiftiging of belasting door parasieten kunnen ook de oorzaak zijn. Het is eigenlijk een hele normale reactie van het lichaam, het probeert zo snel mogelijk van de (schadelijke) stoffen af te komen. Om deze reactie van het lichaam tegen te gaan worden er vaak, uit voorzorg, stoppende middelen meegenomen. Deze middelen kunnen bij aanhoudende diarree belangrijk zijn, indien diarree namelijk een paar dagen aanhoudt kan er uitdroging ontstaan. Het is beter om deze stoppende middelen pas na een aantal dagen te gebruiken. Dit is eigenlijk heel logisch, want anders duurt het alleen maar langer voor het lichaam de verwekker van de darmpoblemen heeft weggewerkt.

Darmflora-opbouwend preparaat

Uit onderzoek is gebleken dat een darmflora-opbouwend preparaat na een paar dagen diarree de beste oplossing is om uw lichaam er weer helemaal boven op te helpen. Deze preparaten herstellen snel het juiste evenwicht in uw darmen. In de darmen moet namelijk een bepaald evenwicht zijn om goed te kunnen functioneren. Een evenwicht tussen onder andere bacteriën, gisten en schimmels. De darmflora bestaat namelijk uit ‘goede’ en ‘slechte’ micro-organismen. Door diarree kan een gedeelte van de ‘goede’ micro-organismen zijn weggespoeld, het is belangrijk om dit vervolgens zo snel mogelijk weer aan te vullen. De productie van een aantal vitaminen, het reguleren van de stoelgang, het ondersteunen van het immuunsysteem en het functioneren van de spijsvertering zijn belangrijk voor uw gezondheid en de darmflora is daar verantwoordelijk voor. Een darmflora preparaat op basis van lichaamseigen bacteriën is de beste manier om alles weer aan te vullen. De lichaamseigen bacteriën heten L. Acidophilus en B. Lactis. Deze preparaten kunt u overigens ook ter preventie nemen. Bij verstopping kan hetzelfde preparaat de stoelgang weer herstellen. Twee puntjes waar op gelet moet worden bij de aanschaf van deze darmflora preparaten zijn: 1. Koop geen preparaten met onnodige toevoegingen zoals suiker, gister, tarwe en conserveringsmiddelen. 2. Er moeten hoge hoeveelheden, zeer levensvatbare, lichaamseigen bacterie-stammen in het preparaat zitten. Dit moet omdat ze resistent en stabiel genoeg moeten zijn om het hele productieproces en het verblijf in het maagzuur te overleven. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing