Raw food & super food: wat zijn de verschillen?

Raw food & super food: wat zijn de verschillen?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Raw Food versus Super Food

Zoals we vorige week vertelden, is Raw Food  in de basis relatief rauwe voeding, of voeding die niet warmer verhit is dan 48 graden Celcius. Super Food is voeding in het verlengde hiervan.

Dit is Super Food

Super Food is voeding die bijzonder rijk is aan voedingsstoffen en hiermee bevorderlijk is voor jouw gezondheid en je welzijn. Grote hoeveelheden vitaminen, mineralen, aminozuren, anti-oxidanten etc. zorgen ervoor dat jouw lichaam een sterke gezondheidsboost krijgt. Super Food wordt vaak gekoppeld aan de Raw Food stroming omdat ook deze superfoods vaak onbewerkt en onverhit worden gebruikt voor echte, pure, plantaardige voeding.

Wanneer kies je voor Raw Food en Super Food?

Eigenlijk is deze voeding voor iedereen een goede keuze! In onze huidige voedingsmaatschappij wordt namelijk veel geraffineerde voeding gebruikt (zoals suikers, zetmeelproducten) die vrijwel geen stoffen leveren aan het lichaam, maar juist rooft. “lege energie” zeggen we dan ook wel. Dit is ook één van de belangrijke oorzaken van welvaartsziekten als overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Doordat Raw Foods en Super Foods zo natuurlijk en rijk zijn, en goed verteerd worden door het lichaam, heeft het een fantastische uitwerking op je gezondheid en je fitheidsgevoel. Combineer dus Raw Foods en Super Foods met je dagelijkse voeding voor een energie- en vitamineboost. Heeft u zelf nog aanvullingen of andere tips die u graag met ons en andere wilt delen? Laat dan onderstaand uw reactie achter!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Nikki Schellekens calendar_today Geplaatst op:

Wat zijn de verschillen tussen raw food en super food precies?

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Beste Nikki,

Superfood
Bij biologisch voedsel dat als superfood worden omschreven gaat het vooral om de mineralen, vitamines en aminozuren die in het voedsel zitten.

Raw food
Bij raw food gaat het vooral om de bereiding van het eten. Zo is raw food biologisch en niet genetisch gemanipuleerd voedsel dat niet hoger verhit is geweest dan 38 tot 40 graden celsius. Kort gezegd wordt bij raw food het eten niet hoger verwarmd dan de lichaamstemperatuur.

Greens
Greens zijn onder andere bladplanten, grassen en algen die op hun beurt weer onder de categorie superfoods vallen. Bij grassoorten kun je vooral denken aan tarwegras en gerstegras. Populaire algen die onder het kopje superfood/greens vallen zijn spirulina en chlorella. Greens zijn rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en vaak ook chlorofyl.

Mocht je nog andere vragen hebben dan horen we dat graag!

Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing