Ben jij eigenlijk wel klaar voor een ‘nieuw jaar’?

Ben jij eigenlijk wel klaar voor een ‘nieuw jaar’?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Een nieuwe start? Jazeker!

Uit onderzoek blijkt dat we naast Oud & Nieuw, de periode na een zomervakantie eigenlijk zien als een nieuwe start. Zeker wanneer je een baan van 28 uur of meer werkt, blijkt deze periode een ‘met frisse moed en zin’-periode te zijn met oog voor kansen en successen. Na de zomerse ontspanning vinden we de start van een nieuwe werkperiode duidelijk een begin, om weer met frisse moed er tegenaan te gaan of dingen misschien juist anders te gaan doen. Onze gedachten hebben we op een rij voor een gezonde geest, toch? Maar.. ben jij eigenlijk wel klaar voor een ‘nieuw jaar’?

Succes boeken door je goed te voelen

Goed in je vel zitten en je zelfverzekerd voelen zijn misschien wel de belangrijkste elementen die jou persoonlijk helpen om succesvol te zijn in wat je doet. Of dat nu je dagelijkse baan is, of het moederschap, vrijwilligerswerk of een nieuwe studie: Als je vertrouwen hebt in een goede afloop en je voelt je sterk en zelfverzekerd, is de kans op succes het grootst. Dat klinkt natuurlijk heel logisch, maar we kennen bijna allemaal het gevoel dat we eens wat minder vertrouwen hebben in onszelf, of juist altijd een beetje de neiging hebben wat negatiever naar onszelf en onze kwaliteiten te kijken. Zo’'n negatief zelfbeeld kan je behoorlijk in de weg staan.

Weg met je negatieve zelfbeeld

Er zijn geen magische trucs of fantastische pillen die je van de één op de andere dag verlossen van een negatief zelfbeeld of een neerslachtig gevoel. Toch is er meer zelf te doen dan je denkt:

  1.  Breng in kaart waarop je zo kritisch bent bij jezelf. Wat vind je storend, wanneer berisp je jezelf, wat vind je dat je zelf niet goed doet.
  2. Bekijk of deze eigenschappen of handelingen eigenlijk in sommige gevallen niet iets goeds zouden zijn, of dat je het werkelijk zo vaak en veel doet als je denkt, hoe je denkt dat anderen dit ervaren.
  3. Stop met veroordelen. Alle elementen als dit maken jou tot wie je bent, tot een uniek persoon. Stuur je gedachten de juiste kant op: Op sommige momenten is het OK om te handelen of doen wat je bij punt 1 hebt opgeschreven. Wanneer is het goed, wanneer niet. Wat maakt het voor jou acceptabel om te zijn zoals je bent?

Focus en concentratie bieden je richting

Wanneer je aan iets nieuws begint, of dat nu totaal nieuw is of gewoon een nieuwe periode betekent, is het bieden van structuur en richting een goede start. Geconcentreerd en met veel focus aan iets beginnen zorgt ervoor dat je sneller je doelen bereikt.

  • Wat wil je bereiken?
  • Hoe denk je dat te gaan doen?
  • Wat wil je uit de komende tijd halen?
  • Wanneer is de komende periode voor jou succesvol of geslaagd?

Heb je moeite met concentreren of heb je vaker last van negatieve gevoelens, dan helpen we je daar graag bij met onze producten: Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing