Op vakantie gaan is gezond!

Op vakantie gaan is gezond!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De belangrijkste voordelen van op vakantie gaan zijn op een rij gezet door Broeders Gezondheidswinkel:

1. De zon

Naast het bewezen effect op je humeur zorgt de zon voor aanmaak van vitamine D. Daarnaast word je weerstand en humeur er beter van. Natuurlijk blijft het met zonnen en zonlicht zo dat je er bewust mee moet omgaan en verbranding moet voorkomen. Een goede zon-bescherming doet echter al wonderen en met een goede voorbereiding, kun je veilig genieten.

2. Kennis maken met nieuwe mensen en dingen

Misschien lijkt het soms ideaal om jezelf ver weg af te zonderen, maar onderzoek wijzen uit dat het kennis maken met nieuwe mensen, nieuwe omgevingen en nieuwe culturen een positief effect op je gesteldheid heeft. Je geluksgevoel en ontspanningsgevoel wordt erdoor vergroot en helpt je dus met je gezondheid.

3. Actief zijn

Dit is een beetje afhankelijk van het type vakantie dat je bevalt, maar op vakantie zijn we vaak door buiten te zijn, actiever bezig dan we thuis zouden zijn. Zwemmen, spelletjes spelen, de omgeving bekijken of eens een dagje actief sightseeing of winkelen houdt je lichaam de hele dag in beweging. Als je dat dan combineert met niet teveel eten of lichter voedsel (wat we in de zomer sneller doen), ben je goed aan het werk voor je gezondheid. Ben je druk bezig met je gewicht en wil je toch kunnen genieten, kies dan voor maaltijdvervangers voor de ene maaltijd en een bewuste, maar lekkere maaltijd voor de overige momenten.

4. Je gedachten verzetten

De reden die veruit de meeste mensen noemen om op vakantie te gaan is “even er tussenuit” en “even de gedachten verzetten”. Door de druk op je werk of het chaotische drukke gezinsleven is het broodnodig om soms inderdaad los te laten. Dat dit voor mensen die onder veel druk staan ook soms lastig kan zijn. Hoe dan ook is loslaten belangrijk voor je. Maak je vrij van verplichtingen en laat zelfs je mobiele telefoon of computer eens even met rust. Geniet van de ontspanning en dingen die gebeuren op dat moment, de rest komt na je vakantie weer!

Ontspannen en voorbereid aan je vakantie beginnen.

Om lekker aan je vakantie te beginnen is een goede voorbereiding vaak een hele hulp. Maar ook ongemakken op de vakantie zelf voorkomen, heb je zelf in de hand. Neem eens een kijkje in ons volledig reis assortiment en laat je niet verrassen wanneer je op vakantie bent! Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing