Zo voorkom je de 3 meest voorkomende reisproblemen

Zo voorkom je de 3 meest voorkomende reisproblemen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Voor u heeft Broeders Gezondheidswinkel de meeste voorkomende reisproblemen op een rij gezet. En nog belangrijker: hoe deze kunnen worden voorkomen!

1. Diarree

Diarree is een grote ergernis en kan je dag behoorlijk verpesten. Toch is het één van de problemen die je zomaar kan overvallen. Het risico daarop is tijdens een vakantie nog groter. Je risico hierop is erg afhankelijk van de vakantiebestemming van je keuze. Nederland is bij uitstek een hygiënisch land en daardoor is ons lichaam niet gewend aan veel bacteriën. In andere landen (denk aan de populaire vakantielanden Egypte, Turkije..) is dat heel anders. Daarbij zijn er landen die door de wijze waarop zij voedsel bereiden, een verhoogd risico geven op darmproblemen. Hoe te voorkomen? Je bewust zijn van de risico's is al een groot voordeel. Het bij je dragen van desinfecterende gel en het zeer regelmatig wassen van je handen is de allereerste stap. Vooral het in handen hebben van geld, het aanraken van publieke delen (wat niet te voorkomen is), is de bron van verspreiding. Voor het eten desinfecteer je je handen of was je ze goed met zeep. Probeer zo min mogelijk je lippen of mond aan te raken. Voorkom ook het drinken van lokaal water (en dus ook ijsblokjes!) en zorg altijd dat je middelen bij je hebt indien het toch gebeurt. Een goed middel tegen diarree helpt zo voorkomen dat je vakantie door een relatief klein ongemak wordt verpest.

2. Diefstal of verlies

Diefstal of verlies van waardevolle spullen en documenten tijdens een reis is één van de grootste angsten van de vakantieganger. Niet zo vreemd, want zeker in het (verdere) buitenland ben je direct hulpeloos zonder deze documenten of geld. Het vergeten van je tandenborstel is dan ook geen onoverkomelijk probleem, maar bij een paspoort, betaalkaarten of geld en tickets is dit een ander verhaal. Hoe te voorkomen? Buiten de standaardtips als het goed opbergen van deze documenten en het dicht op je lichaam dragen wanneer je in een stad of winkel loopt, zijn er belangrijke tips, zeker wanneer je met een gezin reist, om grote problemen te voorkomen.

  • Verdeel materialen binnen het gezin. Dat wil zeggen dat wanneer iemand wordt beroofd, de ander nog wel documenten en/of geld in bezit heeft en je niet compleet hulpeloos wordt.
  • Informeer voorafgaand aan de vakantie waar de grote risico's zitten en hoe een bepaalde omgeving hierom bekend staat. Vaak is via het Internet veel info te vinden over je vakantiebestemming.
  • Verken voorafgaand aan je vakantie waar je terecht kunt als dit soort problemen zich toch voordoen. Sla telefoonnummers en adresgegevens van deze punten op in meerdere telefoons en schrijf ze fysiek ergens op.

3. Reisziekte

Tijdens de vakantie zelf is het vaak niet zo'n probleem, maar de reis naar en van een vakantiebestemming kan een hel worden als reisziekte of wagenziekte een probleem voor je is. Met name kinderen zijn hiervoor erg gevoelig bij het reizen met de auto of het vliegtuig. Reisziekte wordt vaak minder naarmate je ouder wordt. Toch kan voor een kind dat weet dat hij/zij last heeft van reisziekte, de aanloop naar een vakantie, voor veel extra druk zorgen. Hoe te voorkomen? Er zijn allerlei middelen tegen reisziekte te vinden die je voorafgaand en tijdens het reizen kunt innemen. Deze middelen helpen vaak goed om de ergste misselijkheid weg te nemen. Daarnaast kun je het reizen voor degene met reisziekte of wagenziekte comfortabeler maken door:

  • Zo min mogelijk te laten lezen of spelletjes te spelen die concentratie en activiteit van de ogen vraagt.
  • Probeer zoveel mogelijk te slapen tijdens het reizen.
  • Neem wanneer mogelijk regelmatig een stop zodat de aaneensluitende reisduur wordt beperkt.
  • Zorg voor een koele ruimte, dat verkleint de kans op misselijkheid
  • Eet voldoende! Juist wanneer jij of je kind bang bent voor reisziekte, ben je geneigd minder te eten, wat de kans op misselijkheid sterk vergroot.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing