Binnen of buiten sporten?

Binnen of buiten sporten?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Je wilt beginnen met sporten, maar wat ga je dan doen? Binnen of buiten sporten?

Buitensporten

Het kiezen voor een buitensport, of het bewegen in de buitenlucht, is vooral in het voorjaar en de zomer heel populair. We vinden het buiten sporten dan vooral ook prettig tijdens goede weersomstandigheden. Buiten sporten bieden ook veel mogelijkheden om in teamverband te spelen, wat veel mensen aanspreekt. Zo combineer je bewegen en sporten met sociaal contact en gezelligheid en motivatie. Populair is bijvoorbeeld:

  • Tennis
  • Voetbal
  • Hockey

Omdat er bij sommige buiten sporten ook de mogelijkheid is dit in de winter binnen te doen, kiezen veel mannen en vrouwen voor deze combinatie.

Binnen sporten

Van het binnen sporten is fitness veruit de meest populaire en meest gekozen manier. Fitness is een binnensport waarbij naast de welbekende ‘fitness apparatuur' ook veel losse materialen worden gebruikt of groepslessen worden gevolgd. Juist door de groeiende behoefte die mensen tijdens de zomer hebben om buiten te sporten, zorgen fitnesscentra voor steeds meer groepsactiviteiten die buiten plaatsvinden, al dan niet met materialen. Het voordeel van bijvoorbeeld fitness is dat het goed begeleid gebeurt. Zo wordt een training extra effectief en is bovendien veiliger, zeker voor beginnende sporters. Wanneer je liever in een teamverband speelt of zoekt naar een competitieve manier van bewegen en sporten, is hockey of voetbal veel gekozen, waarbij zowel binnen als buiten kan worden gespeeld.

De juiste keuze maken voor gezond bewegen en afvallen

De beweegredenen om te gaan sporten of bewegen zijn voor iedereen anders. Het kan zijn dat je doelgericht aan gewichtsverlies en afvallen wilt werken en dus ook op een zo effectief mogelijke manier wilt trainen. Tegelijkertijd wordt keer op keer bewezen dat een manier van bewegen die je bevalt en leuk vindt de beste manier is, omdat je de motivatie blijft behouden. Zoek dus naar een combinatie die je bevalt en combineer bewegingsvormen met elkaar. Een lange wandeling in het zonnetje en een intensieve, begeleide ronde in de fitness werkt prima samen. Broeders Gezondheidswinkel helpt je offline en online aan informatie, maar natuurlijk ook aan praktische producten die je verder helpen. Bekijk daarom eens:

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing