Hoe zorg je als ouder voor een gezonde levensstijl voor je kinderen?

Hoe zorg je als ouder voor een gezonde levensstijl voor je kinderen?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Kinderen zijn soms niet gecharmeerd van de gezonde etenswaren die ze voorgeschoteld krijgen of de regels over gezondheid die zij niet altijd lijken te steunen. Zie hieronder een aantal tips van Broeders Gezondheidswinkel voor een gezonde levensstijl:

De spelcomputer versus buiten spelen

De kinderen van nu lijken maar moeilijk in beweging te komen. De televisie, spelcomputers en andere minder actieve bezigheden zijn erg verleidelijk. Het is voor kinderen gezond om vaak in de buitenlucht te zijn, zelf dingen te ontdekken en hun belevingswereld te vergroten. Het is slim om je kinderen te motiveren een actief leven buitenshuis te hebben. De wat kleinere kinderen kunnen misschien af met de speeltuin om de hoek, maar grotere kinderen moeten er op uit, hutten bouwen in de struiken en bomen beklimmen. Kinderen vinden dit meestal fantastisch, ouders vinden het soms minder. Vieze en kapotte kleding is soms het gevolg, om over de kinderen zelf maar niet te spreken. Vergeet dan niet dat het voor je kind heel gezond is en dat de bacteriën die ze tegenkomen niet alleen maar slecht zijn en desinfecterende zeep al een hoop oplost.

Gezondheid in de pubertijd

Pubers gaan op hun eigen manier met gezondheid om. Meestal zijn ze zich bewust van wat gezond eten is en wat er van ze verwacht wordt, maar je afzetten tegen je ouders hoort er nu eenmaal bij. Pubers die een stuk naar school moeten fietsen komen wel aan hun dagelijkse beweging, maar als ze om de hoek op school zitten, moeten ze er meer voor doen. Ook de eetgewoonten van je puber verandert, snacks zijn zeer verleidelijk en de boterham van thuis is niet altijd even aantrekkelijk. Het helpt zeker als je je kind zelf zijn boterhammen klaar laat maken: weggooien is dan eerder zonde van het werk en je kind heeft zelf het beleg gekozen waar hij die dag trek in heeft. Door goede afspraken te maken en je kind mee te laten denken, voelt een puber zich serieus genomen en zal hij of zij eerder meedoen aan jouw gezonde levensstijl.

Vergeet niet te genieten

Samen leven in een gezin is soms al een uitdaging, maar samen gezond leven misschien nog wel een grotere. Ouders hebben een grote verantwoordelijkheid; de taak om je kinderen gezond groot te brengen is niet altijd gemakkelijk. Een ‘uitdaging' zouden we het soms wel willen noemen. Jezelf een beetje verdiepen in wat gezond is en hoe je dit kunt bereiken loont. Maar vergeet boven alles niet te genieten van je gezin: samen een gezellige tijd hebben is misschien wel het belangrijkste voor een gezond gevoel, zowel voor de kids, als voor jou en je partner. Want ook JIJ bent onderdeel van het gezonde gezin, en laten we dat vooral zo houden! Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing