Een hoge weerstand binnen je gezin.

Een hoge weerstand binnen je gezin.

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het is helemaal niet vanzelfsprekend, ook al zijn we daar vaak bang voor, dat bij ziekte van een gezinslid, we daardoor automatisch worden aangestoken. Natuurlijk klopt het idee van rondvliegende ziektekiemen in zekere zin wel, maar hoe groot de kans is dat inderdaad een ander gezinslid wordt aangestoken, hangt met name af van je persoonlijke, individuele weerstand. Iemand met een goede gezondheid en hoge weerstand hoeft niet zomaar te vallen voor een virusje van iemand anders (binnen OF buiten het gezin)

Logisch maar belangrijk: gezonde voeding en goede voedingssupplementen

Een goed afweersysteem krijg je door een gezond lichaam te hebben dat bestand is tegen virussen en bacteriën. Dat krijg je ook door vitamines, mineralen en gezonde voedingssupplementen in je lichaam toe te laten en gezonde voeding te eten. Daarnaast is bewegen belangrijk. Sport, buitenlucht en niet "té schoon" leven, want wanneer je lichaam nooit strijd hoeft te leveren, valt het ook zo om bij het minste of geringste. Dan is er geen weerstand opgebouwd. Groene groente eten, fruit en vezels is belangrijk. Wanneer je goed voor jezelf zorgt, is de kans het grootste op een goede gezondheid en een sterk, goed opgebouwd immuunsysteem! Omdat gezond eten belangrijk is, maar met een druk gezin echt niet altijd eenvoudig is, hebben we gratis 5 slimme familierecepten gebundeld, inclusief tips voor variatie en het eten met (kleine) kinderen.

Hoe zorg je nou echt voor een goede weerstand?

Een goed afweersysteem bouw je op wanneer je lichaam actief strijd levert tegen binnendringende virussen en bacteriën. Het is dus wel zo dat je in aanraking met virussen en bacteriën bent geweest of moet komen. Jouw eigen afweersysteem heeft die met succes overwonnen of leert deze overwinnen. Wanneer je ziek wordt met griep bijvoorbeeld en weer hersteld dan heeft jouw lichaam die griep overwonnen. In je cellen zijn stofjes tegen dat griepvirus aangemaakt door je eigen afweersysteem, je immuunsysteem, tijdens de strijd gezond te blijven of weer beter te worden.Wanneer datzelfde griepvirus toeslaat, heb je al (enige) afweer opgebouwd!

Gezonde lucht, hygiëne en desinfecteren

Een goede hygiëne in huis is van belang. Regelmatig stoffen, stof zuigen en hokken van huisdieren op tijd verschonen. Je dier zonodig borstelen om de haren te verwijderen en de vacht schoon te houden. In huis luchten is belangrijk, zodat gezonde zuurstof binnen komt. Wanneer je omgaat met een ziek gezinslid omdat je voor hem of haar zorgt bijvoorbeeld, zorg er dan wel voor dat je regelmatig je handen wast. Niet uit hetzelfde glas drinken. Maak deurklinken schoon en gooi vieze zakdoekjes weg. Die zakdoekjes kun je beter niet met je handen aanraken. Je kunt ook je handen desinfecteren. Zorg ervoor dat je altijd een desinfecterend middel in huis hebt. Met dit desinfecterend middel kun je ook de deurklinken en bijvoorbeeld kraankoppen reinigen. Heeft u vragen of toevoegingen over een gezonde weerstand? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie hieronder! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing