Hoe maak je de avondmaaltijd lekker én efficiënt?

Hoe maak je de avondmaaltijd lekker én efficiënt?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Dus hoe maak je het avondmaaltijd gezond, lekker EN haalbaar met een gezin?

1. Kook slim

Zeker met verschillende smaken en voorkeuren lijkt het soms onmogelijk om iedereen tevreden te stellen en eerlijk gezegd is dat het ook. Toch zijn er veel gerechten die het mogelijk maken om met relatief weinig toevoeging of juist onthouding naar ieders smaak te maken.

  • Op smaak brengen kan ieder naar eigen inzicht doen. Houden je kinderen niet van te pikant of te zout, laat ieder dan zijn eigen bord op smaak brengen.
  • Zitten er ingrediënten in je salade die niet iedereen lust, zet ze dan voorgesneden in bakjes op tafel, zodat iedereen zelf kiest wat er op het bord beland.
  • Serveer saus apart, zodat ieder zelf doseert en kiest hoe hij zijn bordje samenstelt.
  • Laat je kinderen blijven proberen. Smaak verandert en ontwikkelt zich, dus het nooit eten van iets wat je smaak niet zo is, zorgt ervoor dat de smaakontwikkeling van je kinderen ook niet wordt gestimuleerd. Apart koken wordt dan ook niet altijd aangeraden.

2. Gezonde restjes

Zeker met een druk gezin, weinig tijd en bijvoorbeeld je eigen baan, is het soms een heel gedoe om iets lekkers op tafel te zetten in korte tijd, zodat de oudste wel weer op tijd is voor voetbaltraining. Het kiezen voor het maken van gerechten waarbij je in grotere hoeveelheden kunt koken, maakt het eenvoudig om een gezonde portie te bewaren en te gebruiken op het moment dat je echt weinig tijd hebt. Zo tackle je ook een overwerkende partner of een last minute mee-eter eenvoudig.

3. Kleine variatie is ook variatie

Soms is je inspiratie simpelweg op. Daarbij ben jij vaak ook degene die zich het meest stoort aan de herhaling van gerecht, terwijl je gezin daar mogelijk niet eens van opkijkt. Toch is een kleine variatie vaak al genoeg om een gerecht een nieuw leven in te blazen. Probeer je gerecht eens met een ander stukje vlees, een ander bij- of hoofdingrediënt, of varieer in kruiden of sausjes. Een kleine variatie is ook variatie!

4. Think outside the box

Er zijn genoeg gezinnen die het doen, maar er zijn ook gezinnen die het zelden doen: van de standaard afwijken. We hebben vaak graag een warme maaltijd als avondeten, maar toch zijn er veel lunchgerechten of koude gerechten die prima als avondeten kunnen fungeren. Een uitgebreide sandwichmaaltijd of salade is namelijk een gezond en voedingsrijke maaltijd die prima als avondmaaltijd kan worden gegeten. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing