Lichaamssymptomen die je niet moet negeren!

Lichaamssymptomen die je niet moet negeren!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Soms geeft je lichaam signalen af die kunnen wijzen op iets ernstigs. Gelukkig is er meestal niets aan de hand, maar het is goed om onderstaande signalen serieus te nemen.

Plotselinge, hevige hoofdpijn

Een plotseling opkomende, extreme hoofdpijn kan een teken zijn van een infectie of zelfs een hersenbloeding. Wanneer dit gepaard gaat met overgeven, coördinatieproblemen en sufheid of slaperigheid kun je het beste snel medische hulp inschakelen.

Verlammingsverschijnselen of spraakproblemen

Wanneer je last hebt van verlammingsverschijnselen kan dit veroorzaakt worden door een opkomende beroerte, al dan niet van tijdelijke aard. Verlammingsverschijnselen zijn onder andere: vreemde tintelingen in armen of benen, verwardheid, duizeligheid, dubbel of wazig zien, vertraagde of verwarde spraak.

Beroerd gevoel, druk op de borst

Wanneer je last hebt van verschijnselen zoals een beroerd gevoel, pijn in de maagstreek en uitbraak van "koud zweet" kunnen dit aanwijzingen zijn voor een hartinfarct. Een hartinfarct hoeft trouwens niet per se pijnlijk te zijn. De meeste mensen die een infarct hebben meegemaakt, zeggen dat ze een grote druk op hun borst hebben gevoeld.

Ernstige buikpijn

Een blindedarmontsteking, galstenen, een ontstoken alvleesklier en een maagzweer kunnen de oorzaak zijn van ernstige buikpijn. Wanneer de pijn uitstraalt naar andere gebieden kan dit de diagnose bemoeilijken. Zo kan een blindedarmontsteking voor het gevoel van de patiënt niet rechts in de onderbuik, maar onder de navel beginnen. Een maagzweer kan - in tegenstelling tot wat je zou verwachten - soms pijn geven in de onderbuik.

Bloed in urine

De meest voorkomende oorzaak van bloed in de urine zijn nierstenen of een ontsteking van de prostaat. Dit zijn vaak erg pijnlijke aandoeningen en reden genoeg om de dokter te bellen. Mensen die bloed in de urine zien maar geen pijn hebben, stellen doktersbezoek wel eens uit. Dit in de hoop dat het probleem vanzelf overgaat. Maar bloed in de urine kan soms een eerste, vroege aanwijzing zijn voor ernstige zaken. Het is daarom altijd een reden om de dokter te bellen.

Een aanval van astma die erger wordt of niet afneemt

Een langdurige aanval van astma kan leiden tot ernstige spierzwakte en uiteindelijk tot een gevaarlijk lage opname van zuurstof. De meeste mensen denken dat de astmapatiënt na verloop van tijd rustiger wordt, maar dan kan het juist zijn dat de energie ontbreekt om adem te halen.

Somber en lusteloos zijn

Nergens plezier in hebben, somber en lusteloos zijn. Minder of juist meer eetlust dan normaal, een afwijkend slaappatroon. Het leven valt zwaar en je ziet het allemaal niet meer zitten. Deze tekenen kunnen wijzen op een depressie. Vooral mannen zoeken niet snel medische hulp, omdat ze denken dat hun probleem niet ernstig genoeg is of omdat ze voor gek zullen worden verklaard. Een depressie kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van een tekort aan testosteron. Vaak is dit met medische hulp te voorkomen of verhelpen. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing