Diëten na de feestdagen, is dit wel nodig?

Diëten na de feestdagen, is dit wel nodig?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Zit jij te twijfelen of je moet gaan diëten? Zie hier een aantal algemene tips die je kunnen helpen om in het dagelijks leven op de lijn te letten.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is niets meer dan een gewoonte die je jezelf systematisch aanleert op je eigen ritme en lichaam. Gezonde voeding helpt je niet alleen met afvallen maar zorgt er tevens voor dat je je beter voelt.

Pak eens wat vaker de fiets

Of af te vallen is beweging noodzakelijk. Het wordt aangeraden om minstens 30 minuten per dag te bewegen. Pak eens de fiets of ga een stukje wandelen. Je hoeft natuurlijk niet ineens intensief te beginnen met sporten als je dit daarvoor niet hebt gedaan. Wanneer je dit doet, put je jezelf uit en zul je het niet volhouden. Ga je boodschappen doen, ga dan eens te voet of met de fiets. Probeer de auto zo weinig mogelijk te gebruiken. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Probeer - als het mogelijk is - om met de fiets naar het werk te gaan. Denk hierbij niet aan afslanken maar gewoon dat je onderweg bent naar je werk. Voor je het weet fiets je al gauw 40 minuten per dag.

Zorg voor voldoende water

Om je lichaam goed in balans te houden is het belangrijk zeker 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Het beste is natuurlijk om als voorkeur water te kiezen. Als middenweg kies je thee, koffie of bouillon. Frisdrank is uiteraard niet goed voor je door de suikers die erin zitten, maar verban dit niet ineens helemaal uit je eetpatroon. Als je alles vanaf het eerste moment extreem gaat toepassen, haak je misschien na een tijdje af. Het is een kwestie van het rustig aan te doen. Neem bijvoorbeeld een 1 liter water fles mee naar het werk. Probeer ervoor te zorgen dat wanneer je 's avonds terug thuis komt dat de fles leeg is. Daarna kan je het opbouwen door de fles bij te vullen of een tweede fles mee te nemen.

Koolhydraten

Graanproducten en aardappelen vormen een belangrijke bron van meervoudige koolhydraten en voedingsvezels. Het beste is om volkoren granen te eten ; bruin brood, volkoren pasta en wilde rijst. Hoeveel aardappels je kunt eten, is afhankelijk van wat voor activiteiten je overdag doet. Voor brood variëren de aanbevelingen van 6 tot 12 sneetjes bruin brood. Je kan beter de aardappelen stomen of koken. Zo hebben ze een maximum aan mineralen, vitaminen en voedingsvezels en een laag gehalte aan vet. De witte broodsoorten, pasta en rijst bevatten veel minder voedingsvezels.

Groente en fruit

Je kan haast niet teveel groenten eten! Het wordt aanbevolen 300 gram groente per dag te eten. Groenten zorgen voor heel veel mineralen en vitaminen. Veel mensen denken dat fruit een vervanger kan zijn voor groente, echter bevat fruit altijd nog de natuurlijke suikers die je niet in groente tegen komt. Wanneer u niet genoeg vitaminen binnen krijgt kunt u gebruik maken van supplementen. Kijk eens in de webshop!

Zuivelproducten en vlees/soja

We hebben zuivelproducten nodig voor veel functies in ons lichaam zoals het onderhoud van onze botten. Door bijvoorbeeld dagelijks melk te drinken krijg je genoeg calcium binnen om je beenderen te onderhouden. Twee sneetjes kaas per dag voldoen ook om voldoende calcium aan je lichaam te geven. Vlees, vis, eieren en vervangproducten bevatten vooral eiwitten, vitaminen en mineralen. Per dag volstaat 100g vlees, vis of een vervangproduct. Onder de vervangproducten verstaan we onder andere noten omdat deze onverzadigde vetzuren bevatten. Voor vegetariërs is het daarom echt belangrijk een vleesvervanger in hun maaltijd te verwerken.Zoals je dus hebt kunnen lezen hoef je helemaal geen drastische maatregelen te treffen en streng te beginnen met diëten. Houd je gewoon aan het voedingspatroon uit dit artikel en je zult vanzelf afvallen en lekkerder in je vel zitten.

Ben jij al begonnen met je diëten?

Ben jij al begonnen met diëten maar kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Download dan eens onze gratis gids: Afvallen doe je zo! Een gids boordevol methodes en tips die jou helpen om dit jaar eindelijk eens goed te diëten en flink wat kilo’s kwijt te raken. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing