Deze 5 emoties zetten je aan tot onnodig eten

Deze 5 emoties zetten je aan tot onnodig eten

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Broeders Gezondheidswinkel heeft de 5 emoties die aanzetten tot onnodig eten onder elkaar gezet. Lees verder:

Emotie 1: Verveling

Ondanks de honderden tv-kanalen, alle mogelijkheden op internet en spelletjes zijn er maar genoeg mensen die zich vervelen. En deze verveling eten we weg. Eten geeft je een goed gevoel en het slijt de tijd. ‘Snaaien’ door verveling gaat vaak onbewust. Onder het zappen eet je een zak chips leeg zonder dat je het door hebt. En tijdens een werkdag waar geen einde aan lijk te komen, blijf je in de snoeppot graaien.

Emotie 2: Stress

Het gevoel van stress veroorzaakt een gevoel in je buik wat wordt verward met honger. Je eet dan net zo lang tot het hongergevoel weg is. Dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Door stress gaat je lichaam namelijk zuiniger om met energie waardoor je minder hoeft te eten. Dit heeft te maken met het feit dat je lichaam overgaat op een overlevingsmodus.

Emotie 3: Eenzaamheid en verdriet

Verdriet en eenzaamheid gaan hand in hand. Door eenzaamheid voel je je verdrietig. Hierdoor krijg je emotionele eetbuien. Dit noemen we ook wel troostvoedsel. Wanneer je dit eet, komt de stof endorfine vrij wat je een gelukkiger gevoel geeft.

Emotie 4: Teleurstelling

Je probeert af te vallen, maar de weegschaal geeft geen pondje minder aan. Je partner heeft je verlaten of je hebt die ene baan niet gekregen. Door teleurstelling en misschien zelfs zelfmedelijden plunder je vervolgens de voorraadkastjes. Dit komt omdat je hersenen voedsel aan een gevoel van troost hebben gekoppeld.

Emotie 5: Geluk

In tegenstelling tot de bovenstaande, nogal negatieve emoties, kan ook een gelukkig gevoel leiden tot onnodig eten. Dit heeft te maken met het beloningsgevoel dat mensen aan eten koppelen. Het leven gaat goed, dus ik verdien dit. Ik kan me eindelijk ontspannen dus ik neem een vierde margarita. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing