Gezond eten is niet alleen goed voor jezelf… ook voor het milieu!

Gezond eten is niet alleen goed voor jezelf… ook voor het milieu!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Met gezond eten doe je niet alleen je zelf een plezier, ook de natuur is er bij gebaat. Hieronder staan de tips van Broeders Gezondheidswinkel om een gezond en duurzaam eetpatroon te verkrijgen:

1. Gezond eten: Eet volgens de Schijf van vijf

Wanneer je volgens de schijf van vijf eet, eet je in grote lijnen duurzaam. De belangrijkste aanbeveling is: neem minder vlees en zuivel en kies vaker voor volkoren graanproducten, peulvruchten, groente en fruit. Vooral vlees en zuivel zijn grote milieuvervuilers!

2. Neem minder snoep en snacks

Eet minder energierijke extra's, zoals dranken, koek, snoep en snacks. Dit draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar helpt sowieso als je wilt afvallen. Alles wat je te veel eet aan calorieën, kost ook veel energie en milieubelasting om te produceren. Drink bijvoorbeeld water in plaats van zoete dranken. Probeer eens onze verantwoorde snacks uit de webshop.

3. Kies duurzame vis

Zoals je waarschijnlijk al weet is vis eten gezond, maar draagt het bij aan overbevissing. Door te kiezen voor duurzame wilde of gekweekte vissoorten voorkom je dit probleem. Let daarom altijd op het MSC-keurmerk.

4. Verspil minder eten

Gooi zo min mogelijk bruikbaar voedsel in de afvalbak door slim te kopen, koken en bewaren. De productie en het transport van eten kosten veel energie. Bovendien zorgt weggegooid eten voor een steeds grotere afvalberg.

5. Kies seizoensproducten

De teelt van groente en fruit heeft over het algemeen weinig milieu-impact, behalve als het uit een verwarmde kas komt, of per vliegtuig is vervoerd. Daarom is het belangrijk te letten op het seizoen en het land van afkomst.

6. Let op keurmerken

Keurmerken zijn er niet voor niets. Ze helpen ons te kiezen voor producten die niet alleen maar beter zijn voor mensen, maar ook zeker voor dieren en het milieu. Houd daarom altijd in je achterhoofd als je een product koopt:… koop ik met keurmerk of zonder?

Broeders Gezondheidswinkel is goed voor het milieu

In de webshop van Broeders kun je terecht voor tal van producten met keurmerken die goed zijn voor jezelf en het milieu. Bovendien is onze webshop 24 uur per dag geopend zodat je gemakkelijk kunt shoppen wanneer het jou uitkomt. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing