Hoe voorkom je een jetlag? Volg onze tips!

Hoe voorkom je een jetlag? Volg onze tips!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het voorkomen van een jetlag is niet altijd makkelijk. Lees hier een aantal tips om een jetlag te voorkomen.

Thuis

1. Plan je aankomst in de namiddag of vroege avond. Dan heb je ter plaatse nog genoeg tijd om aan voldoende nachtrust te komen en kun je sneller wennen aan het tijdsverschil. 2. Rust voor vertrek goed uit. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om in te pakken en naar het vliegveld te reizen, dit voorkomt een hoop stress. 3. Probeer afspraken op de dag van aankomst te vermijden of te beperken. 4. Verzet je horloge op de lokale tijd de dag voordat je vertrekt. Om deze manier kun je al wennen aan het ritme. 5. Voor verre reizen kun je het beste een week voor vertrek beginnen met het aanpassen van je slaapritme. Als je reist naar het oosten (met de tijd mee) kun je het beste de dagen voor vertrek iets vroeger op staan en gaan slapen. Voor het westen (tegen de tijd in) geldt het omgekeerde. Het beste is om het iedere dag met een half uur op te bouwen.

In het vliegtuig

1. Drink genoeg water om uitdroging te voorkomen. Vermijd cafeïne en alcohol, omdat ze een sterker effect hebben op je lichaam door de hoogte. 2. Eet gezond, licht en vooral niet te veel. 3. Probeer aan boord je slaapritme aan te houden waar je thuis al aan was begonnen. Het helpt om in het vliegtuig een oogmasker, kussentje en oordopjes mee te nemen.

Op de bestemming

1. Zorg dat je wat tijd buiten in de frisse lucht doorbrengt. Fel zon- of kunstlicht remt tijdelijk de productie van het natuurlijke hormoon melatonine, wat slaap verwekt. Dit kun je gebruiken om slaap uit te stellen. Omgekeerd zorgt duisternis er voor dat je sneller in slaap komt. 2. Geef niet toe aan je vermoeidheid, maar probeer om meteen in het nieuwe ritme te komen op de plaats van bestemming. 3. Probeer zo snel mogelijk in je nieuwe ritme te komen als je eenmaal bent aangekomen. Ga actief door tot een normale bedtijd en zet de wekker op het juiste moment om weer op te staan. 4. Eet voldoende vitamines uit fruit, groenten of supplementen voor extra energie. 5. Bij korte reizen, kun je overwegen om het ritme van thuis aan te houden. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing