Vakantie en uw huidtype - doe hier de test

Vakantie en uw huidtype - doe hier de test

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De mate waarin u gevoelig bent voor UV-straling en dus voor zonnebranden verbranding, wordt bepaald door uw huidtype. Op grond van de gevoeligheid heeft onze huid vier huidtypes: huidtype 1,2,3 en 4.

Doe hier de test en stel uw huidtype vast:

1. Welke kleur heeft uw huid wanneer u nog niet in de zon bent geweest? a. Rossig b. Zeer bleek c. Bleek met beige teint d. Lichtbruin e. Bruin of donkerbruin 2. Hebt u sproetjes wanneer u nog niet in de zon bent geweest? a. veel b. enkele tientallen c. een tiental d. een enkele e. geen 3. Wat is de natuurlijke kleur van uw haar? a. Rood of rossig b. Lichtblond c. Donkerblond of lichtbruin d. Bruin of donkerbruin e. Zwart 4. Welke kleur hebben uw ogen? a. Lichtblauw, lichtgrijs of lichtgroen b. Blauw, grijs, groen c. Lichtbruin d. Bruin e. Donkerbruin 5. Verbrandt u wanneer u langdurig onbeschermd gaat zonnen? a. Ja, mijn huid wordt pijnlijk rood en ik krijg blaren en/of uitslag b. Ja, mijn huid wordt erg rood c. Ja, mijn huid wordt rood d. Ja, mijn huid wordt een beetje rood e. Nee, mijn huid wordt nooit rood 6. Wordt u bruin na het zonnen? a. Ik word nooit bruin b. Ik krijg na enige tijd een beetje een kleurtje c. Ik word na enige tijd bruin d. Ik word vrij snel bruin e. Ik word heel snel bruin

Resultaat huidtest

- Als u het meest a geantwoord hebt, dan hebt u huidtype 1.* - Hebt u vooral b geantwoord, dan hebt u huidtype 2.* - Huidtype 3 is uw huidtype als u meestal c geantwoord hebt.* - Als u vooral d of e geantwoord hebt, dan hebt u huidtype 4 of hoger.* * De uitkomst van de test is een indicatie.

Wat betekent dit voor mijn huid?

Huidtype 1: Uw huid is zeer gevoelig voor zonlichtschade: Verbrandt zeer snel, wordt niet bruin. Zonnen (en het gebruik van de zonnebank) wordt daarom afgeraden. Komt u toch in de zon, kies dan voor een zonnebrandcrème met hoge bescherming. Huidtype 2: Uw huid is redelijk gevoelig voor zonlichtschade: verbrandt snel, wordt langzaam bruin. U hebt een hoge bescherming nodig in de zon. Huidtype 3: Uw huid is minder gevoelig (maar niet ongevoelig) voor zonlichtschade: verbrandt niet snel, wordt gemakkelijk bruin. U hebt een gemiddelde tot hoge beschermende zonnebrandcrème nodig in de zon. Huidtype 4: Uw huid is het minst gevoelig (maar niet ongevoelig) voor zonlichtschade: Verbrandt bijna nooit, bruint zeer goed. U hebt een lage tot gemiddelde bescherming nodig in de zon. Wees goed voorbereid deze zomer en bescherm uw huid met zonnebrandcrème van Riemann. Verkrijgbaar in factor 10 of factor 20, afhankelijk van uw huidtype. Er is ook een combinatie van deze twee zonnebrandcrèmes mogelijk! Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing