Leef de lente gezond tegemoet!

Leef de lente gezond tegemoet!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Na een lange, vochtige en gure winter met grote temperatuurschommelingen kijkt iedereen ongetwijfeld de nakende lente tegemoet. We willen zo vlug mogelijk kunnen genieten van het eerste lentezonnetje. Wat kunnen we doen om vol energie en bruisend gevoel de lente in te stappen? Volg onze tips!Voordat je kan genieten van het milde lentezonnetje heb je de tijd om je gezondheid en lichamelijke conditie op peil te brengen. Daar zijn zelfs geen grote inspanningen voor nodig. Je levensstijl aanpassen is meestal voldoende om je energieker te voelen dan ooit.

Spijsvertering in balans met gemberthee

Je lichaam is als een verbrandingsmotor. Hun prestaties hangen af van de brandstof die ze krijgen. Zonder aangepaste brandstof (voeding) gaat je motor sputteren en wordt je ziek. Hoe beter de kwaliteit van de brandstof die je gebruikt, hoe beter je lichaam de broodnodige voedingsstoffen kan opnemen en absorberen. Gemberthee is hiervoor uiterst geschikte brandstof.

Grootste maaltijd voor 's middags

Je lichaam presteert vooral op het ritme van de zon. Die staat 's middags op haar hoogste punt. Je spijsvertering produceert dan ook de meeste warmte en energie, meteen het beste moment van de dag om voedsel op de juiste manier te verteren. Nuttig je belangrijke maaltijd 's middags als het kan, en eet 's morgens en 's avonds licht verteerbaar.

Voedselbron van energie

Eet je bij voorkeur voedsel met een hoge energiewaarde. Ga voluit voor verse seizoeningrediënten, die barsten van energie. Denk maar aan asperges, en broccoli als echte vitaminebom, maar zeker ook bloemkool, sla, spinazie, waterkers en peterselie. De lente is synoniem van vers en seizoensgebonden, het moment bij uitstek om je lichaam in topconditie te eten.

Extra bewegen voor meer zuurstof

Om je energievoorraad constant aan te vullen is extra lichaamsbeweging belangrijk. Zo verhoog je de zuurstoftoevoer naar je bloed, waardoor alle lichaamsprocessen geoptimaliseerd worden. Vooral wandelen, fietsen en zwemmen doen je bloed vlugger stromen en brengen kalmte en rust. Wil je jouw lente gezond tegemoet leven? Breng dan eens een bezoekje aan onze webshop en bekijk ons gevarieerd, maar vooral gezond aanbod. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing