Last van zomertijd?

Last van zomertijd?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het verzetten van de tijd zorgt ervoor dat je biologische klok ontregeld raakt. Je moet wennen aan de tijdsverandering. Doordat de klok een uur vooruit wordt gezet ben je ‘s avonds nog niet moe op het tijdstip dat je altijd naar bed gaat. Hierdoor ga je later naar bed, wat als gevolg heeft dat je de volgende dag niet fit bent. De tijdsverandering heeft geen ernstige gevolgen voor de gezondheid, maar het kan wel voor klachten zorgen als vermoeidheid, geheugenverlies, hoofdpijn en stress.

Zomertijd

Volg onze tips om je biologische klok weer gelijk te zetten met de tijdzone.

Sta vroeg op en stel je bloot aan het ochtendlicht

Dit is het beste medicijn. Wanneer je na de uurwisseling langer in bed blijft liggen, stel je de correctie van de biologische klok uit. Hierdoor krijg je last van een slecht humeur.

Stel je bedtijd niet uit

Ook al ben je nog niet moe, ga op het tijdstip naar bed zoals je normaal gesproken ook naar bed gaat. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je je erg futloos voelt de volgende dag. Kan je wel wat extra energie gebruiken in de periode na de zomertijd? Probeer dan eens A. Vogel Extra energie.

Een donkere slaapkamer helpt

Verduisterende gordijnen helpen om makkelijker in slaap te vallen wanneer het buiten nog niet heel donker is. Wanneer je rolluiken hebt is dit helemaal ideaal. Je slaapkamer is pikkedonker waardoor je niets zal merken van het langere daglicht.

Inslapen wordt moeilijker door alcohol, cafeïne en laat sporten

Zorg dat je twee uur voordat je naar bed gaat geen alcohol en koffie drinkt. Ook is het belangrijk om niet laat op de avond te gaan sporten en niet tot ’s avonds laat achter de computer te zitten. Heb je na het lezen van deze tips toch nog moeite met slapen? Probeer dan eens Volatile voor het slapen. Deze olie zorgt voor een heerlijke nachtrust. Als u nog vragen heeft over dit onderwerp of over de producten die worden behandeld in deze blog kunt u natuurlijk altijd uw vraag stellen. Plaats een reactie onder deze blog en u krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing