Stoppen met roken en niet aankomen? Volg deze tips!

Stoppen met roken en niet aankomen? Volg deze tips!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Je wilt graag stoppen met roken maar bent bang om aan te komen. Om je toch over de streep te trekken volgen hier een aantal handige tips die voorkomen dat je aankomt als je gaat stoppen met roken.

Onze tips om te stoppen met roken:

  • Ga extra sporten. Het liefst elke dag. Stoppen met roken vertraagt de stofwisseling maar sporten versnelt de stofwisseling. Zo compenseer je dit en blijft je lichaam ongeveer op hetzelfde niveau qua stofwisseling. Daarnaast voel je je fit en gezond na het sporten en heb je veel minder behoefte aan sigaretten. Als je na het sporten erge honger hebt, drink dan voldoende en eet bijvoorbeeld een schaaltje yoghurt of een stuk fruit.
  • Zorg ervoor dat je altijd suikervrije kauwgum op zak hebt. Wissel de mintsmaken af met suikervrije fruitkauwgom.
  • Poets regelmatig je tanden, je merkt dan hoe lekker het is om een frisse mond en adem te hebben. Je hebt daardoor minder snel trek in zoetigheid en ook de verleiding tot het nemen van een sigaret wordt daardoor kleiner.
  • Haal alle ongezonde producten uit je huis en sla gezonde snacks in. Koop veel fruit, bijvoorbeeld mandarijnen. Doordat je even met iets anders bezig bent, het pellen van de mandarijn, geef je jezelf een rustmoment, wat je eigenlijk ook doet wanneer je een sigaret rookt. Mandarijnen bevatten weinig kilocalorieën en zijn erg gezond. Ook gezonde tussendoortjes als rijstwafels, liga evergreen, en drinkbouillons zijn een must om in huis te hebben. Ze zijn mager waardoor je niet snel aan zult komen.
  • Als je heel veel trek hebt in een sigaret ga dan niet eten maar kies iets anders als afleiding. Ga bijvoorbeeld snel even een blokje om om een luchtje te scheppen of sms of bel even een vriend(in). Bedenk van te voren iets wat jij wilt doen om voor afleiding te zorgen. Even een bepaald muziekje opzetten kan bijvoorbeeld ook helpen.
  • Een stressbal kan ervoor zorgen dat je je energie kwijt kunt. Je eet dan niet extra, je steekt geen sigaret op, maar je knijpt gewoon zo hard als je maar wilt in die stressbal.
  • Pas op met alcohol. Door alcohol te drinken krijg je ten eerste veel kilocalorieën binnen, je krijgt er honger van en je zult extra behoefte hebben aan een sigaret. Want bij alcohol 'hoort natuurlijk een sigaret'. Ga pas alcohol drinken op het moment dat je heel sterk bent en weet dat je het kunt weerstaan.

Belangrijke stappen om het stoppen met roken te laten slagen:

1. Geef je lichaam de tijd om te wennen aan het stoppen met roken en het afvallen/niet aankomen. Het is lastig dus stel jezelf niet teveel eisen. 2. Stel doelen op wat betreft stoppen met roken en eten, en beloon jezelf met iets anders leuks als je je doelen bereikt hebt. Beloof jezelf bijvoorbeeld dat je je tanden mag laten bleken als je 4 maanden gestopt bent met roken. Wat zul jij een stralende frisse lach hebben! Probeer je te stoppen met roken en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Probeer dan eens de nicotinepleisters van NiQuitin. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline elektrische sigaret kopen calendar_today Geplaatst op:

goed artikel, bedankt voor het delen van de informatie

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing