Vergeet je huid niet deze winter

Vergeet je huid niet deze winter

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Welke plaatsen moet je in de winter hydrateren?

1. De huid van je gezicht wordt het meeste blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Daarom is het van groot belang dat je haar dagelijks beschermt. Dit doe je met een dagcrème die diep hydrateert en beschermt tegen de schadelijke effecten van zonlicht. Wist je namelijk dat zonnestralen zelfs op een koude of bewolkte dag je huid bereiken? Voor allerlei soorten hydraterende dagcrèmes kun je in onze webshop terecht.

2. Tijdens de winter krijgt de huid van je lichaam het dubbel zo hard te verduren. Enerzijds heeft je huid de neiging uit te drogen door de kou, zelfs al is ze beschermd door meerdere lagen kleding. Anderzijds lijdt ze ook onder de wrijving van je kleren. Dit resulteert in een rode en ruwe huid, zoals een krokodillenhuid. Je huid heeft dus nood aan hydratatie om soepel en zacht te blijven.

3. Door de talrijke zenuwuiteinden zijn onze handen zeer gevoelig voor een barre winter. Handschoenen dragen is al een goede reflex, maar volstaat nog niet. Om je handen mooi te houden is het noodzakelijk dat je de huid dagelijks voedt met een specifieke handcrème. Door een korte handmassage activeer je bovendien de bloedsomloop tot in de toppen van je vingers.

Welk effect heeft een droge huid op je humeur?

Je huid staat in verbinding met de buitenwereld. De huid voelt kou, warmte en de nabijheid van anderen, en is hierdoor een belangrijk communicatiemiddel. Mensen met een droge huid kunnen zich letterlijk minder goed in hun vel voelen, met een negatief effect op het humeur tot gevolg.

Vragen?

Heeft u vragen of toevoegingen over uw huid? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie hieronder! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing