8 handige tips om van verkoudheid te genezen

8 handige tips om van verkoudheid te genezen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Een verkoudheid oplopen is zo gebeurd. Echt ziek ben je niet, maar je voelt je wel minder goed in je vel. Alle reden dus om er zo snel mogelijk weer vanaf te willen. Broeders geef in onderstaande blog 8 tips om (sneller) van verkoudheid te genezen. Veel leesplezier!

  1. Wie vatbaar is voor verkoudheden doet er goed aan verslijmende voedingsmiddelen te vermijden of ze te beperken. Melk, melkproducten, granen en graanproducten zijn de meest verslijmende voedingsmiddelen.
  2. Rijp fruit en rauwe groenten ruimen oude slijmresten op, versterken de slijmvliezen en verhogen de immuniteit in dit kwetsbare gebied.
  3. Regelmatig inhaleren met natuurlijke oliën zoals eucalyptus, den, pepermunt, lavendel, hysop of salie zorgt ervoor dat de luchtwegen open worden.
  4. Ui werkt verrassend goed bij een verkoudheid met verstopte neus. Je snijdt de ui in schijven en plaatst deze dicht bij het bed.
  5. Men kan ook een ui fijn snipperen en overgieten met kokend water, gedurende 15 minuten laten trekken, en als kruidenthee opdrinken.
  6. Neusspoelingen zijn ook een goede methode. Gebruik hiervoor koud water, in de hand en zuig dit op via de neusgaten. Hiermee spoel je virussen weg uit de neusslijmvliezen.
  7. Dezelfde methode, met zout water wordt ook veel toegepast.
  8. Een kruidenthee van lindebloesem, vlierbloesem en goudsbloem stimuleert het zweten. Door flink te zweten verwijdert men de virussen uit het lichaam alsook grote hoeveelheden gifstoffen. Een verkoudheid moet net als een griep uitgezweet worden.

Heeft u verder nog vragen of toevoegingen over verkoudheid? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie hieronder! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

 
 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing