Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Hart- en vaatziekten is de verzamelnaam voor aandoeningen die het hart- en vaatstelsel aangaan, zoals hartinfarcten, beroertes enzovoorts. De ziekten die vallen onder hart- en vaatziekten zijn op dit moment doodsoorzaak nummer één in de westerse landen.

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten ontstaan als de doorbloeding in bepaalde slagaderlijke vaten, zoals die rond het hart of de hersenen, onvoldoende wordt. Een van de oorzaken hiervan kan vaatvernauwing zijn, en de grootste gevolgen kunnen een hartaanval of beroerte zijn. U kunt een hartaanval van te voren herkennen door pijn aan de borst en een beroerte of herseninfarct aan een TIA. Door de bloedvaten word zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen vervoert, van het hart naar alle delen van het lichaam, waar de zuurstof uit het bloed word gehaald. Op deze manier blijven alle onderdelen, van onze hersenen tot onze kleine teen, van ons lichaam gezond en werken deze zonder haperingen.

Risicofactoren hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten worden onderverdeeld in verworven en aangeboren (congenitale) aandoeningen. Deze wordt op zijn beurt meestal veroorzaakt door 'risicofactoren'. We onderscheiden drie soorten risicofactoren:

  • Factoren afhankelijk van iemands levensstijl (ongezonde voeding, roken, alcoholmisbruik, stress en te weinig beweging)
  • Aandoeningen en factoren die (deels) behandelbaar of vermijdbaar zijn (verhoogd cholesterol, diabetes, overgewicht, verhoogde bloeddruk)
  • Onveranderlijke factoren (leeftijd, geslacht, erfelijke factoren).

De geworven hart- en vaatziekten, zoals vernauwingen aan de bloedvaten, kunnen door de patiënt zelf worden bestreden door voldoende beweging te krijgen, niet te vet te eten, te matigen met alcohol, stoppen met roken enzovoorts. Daarnaast kan een voedingssupplement gekocht worden. In dit voedingssupplement zitten dan verschillende mineralen, vitaminen, aminozuren en weefsel- of plantenextracten. Een voorbeeld van een goed voedingssupplement is Vascu-Vitaal, een breed samengesteld voedingssupplement, dat een bijdrage levert om onze bloedvaten schoon te houden, ons immuunsysteem te stimuleren en onze conditie te verbeteren. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Jacqueline calendar_today Geplaatst op:

Goedenavond. Tot mijn grote spijt slik ik bloedverdunners..Bij de minste aanraking van iets krijg ik blauwe plekken. Meest op.mijn handen. Kunt u mij iets aanbevelen dat mijn huid en bloedvaten wat dikker worden in plaats van bloedverdunners. Zo frusterend dit. Ik wacht uw reactie in spanning af. Vriendelijke groet

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing