Zijn pasta eigenlijk gewoon Aziatische noedels?

Zijn pasta eigenlijk gewoon Aziatische noedels?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Vroege ‘spaghetti-eters

’Veel bronnen beweren dat Marco Polo tijdens zijn reizen in de 13e eeuw pasta ontdekte in China en het van daaruit meegenomen heeft naar Italië. Een soort noedels, die in Azië toen al op grote schaal gegeten werden. De oorsprong gaat echter nog veel verder terug. Zo`n 8.000 jaar geleden veranderde het leefpatroon van de mens. In plaats van te jagen en voedsel te verzamelen, begonnen we met het telen van voedsel en zochten we naar een manier om tarwe te kunnen bewaren. Door er water aan toe te voegen, maakten deze vroege ‘spaghetti-eters’ er bloem of griesmeel van en verwerkten dit vervolgens tot brood en pasta. Een Italiaanse spreuk luidt dan ook: '‘De mens had zich tevreden kunnen stellen met pap als voeding, maar omdat hij intelligent was heeft hij het brood uitgevonden. Omdat hij ook een artiest was heeft hij de pasta uitgevonden’.

Overlever

Pasta bleef populair, ondanks de val van het Romeinse rijk. In die tijd was Italië verre van een eenheid en werd in elk klein gehucht een specialiteit gemaakt. Zo ontstonden vele verschillende soorten pasta’'s. Door immigratie van Italianen naar onder andere de Verenigde Staten aan het einde van de 19e eeuw, werd het wereldwijd bekend. Tegenwoordig is de Italiaanse keuken één van de drie grote wereldkeukens, naast de Franse en Chinese. In Nederland kenden we lange tijd alleen maar macaroni en spaghetti, maar inmiddels is bijvoorbeeld ook spirelli, farfalle, penne en ravioli hier algemeen bekend.

Fertilia pasta en pastasaus

Fertilia biedt u een breed assortiment aan pasta, op basis van tarwe, spelt of kamut. Spelt en kamut zijn oergranen die een belangrijke bron aan mineralen en voedingsvezels zijn en voor veel mensen beter verteerbaar dan tarwe. Naast de pasta`s biedt Fertilia u ook nog eens zes soorten pastasaus en een pizzasaus. Volop mogelijkheden om te variëren dus! En dat kan deze week ook nog eens extra voordelig. Zowel de pasta’s als de sauzen zijn afgeprijsd voor respectievelijk € 0,75 en € 1,65. Bon appetijt! Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing