Is afwassen iets typisch Nederlands?

Is afwassen iets typisch Nederlands?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De één vindt het verschrikkelijk, de ander een rustmomentje. Soms wordt het aan kinderen opgelegd wanneer ze vervelend geweest zijn, soms is het een gezinsmoment om de dag door te nemen. Waar hebben we het over? Juist! De afwas.

Typisch Nederlands?

Nee, afwassen is uiteraard niet typisch Nederlands. Over de hele wereld wordt afgewassen. De manier waarop verschilt wel. In de meeste Europese landen gebruikt men een keukenspons en schuurdoekje, tegenover de afwasborstel waar we in Nederland dol op zijn. In sommige landen, zoals Frankrijk, vindt men het hygiënischer om de afwas te laten drogen terwijl het in landen met een vochtiger klimaat, zoals Nederland, heel normaal is om af te drogen. In veel landen gruwt men er ook van om in een teiltje af te wassen, aangezien het water tegen het einde van de afwasbeurt niet echt schoon meer is. In Nederland is dit echter vrij normaal. En waarom gebruiken we vaak een teiltje? Dit is vroeger ontstaan, toen de warme kraan nog niet bestond en het betrekkelijk veel werk was om de grote gootsteen helemaal met warm water te vullen. Bovendien werd de gootsteen vaak voor veel verschillende doeleinden gebruikt zoals het wassen van kleding, maar ook om het vuile dweilwater weg te gooien. Om daar dan ook de afwas in te doen….

Kleine wasjes, grote wasjes

Hoewel steeds meer mensen tegenwoordig een vaatwasser hebben, zijn er ook nog mensen die de voorkeur geven aan het afwassen met de hand. Soms omdat men maar een klein gezin heeft of vanuit milieu-overwegingen. Ook wast iedereen die een vaatwasser heeft wel eens een paar borden of kwetsbare pannen met de hand af. Maar met welk afwasmiddel?

Ecover afwasmiddel

Het afwasmiddel van Ecover onderscheidt zich duidelijk van de reguliere afwasmiddelen. Reguliere producten schuimen vaak enorm. Veel mensen denken dan ook dat dit nodig is voor een schone vaat. Chemische oppervlakteactieve stoffen zorgen vaak voor veel schuim, maar dit ontvet niet beter dan minder schuimende, natuurlijke producten. Het afwasmiddel van Ecover bevat alleen ingrediënten van natuurlijke oorsprong, die volledig en snel afbreekbaar zijn. Alle varianten ontvetten en reinigen krachtig, maar zijn veilig voor uw huid en laten geen ongewenste chemicaliën achter op uw vaat. Omdat u nooit teveel afwasmiddel kunt hebben, bieden we u dit ook in de Broeders Gezondheidswinkel. U kunt kiezen uit de varianten pompelmoes: groene thee, melkwei of citroen & aloë vera (500 ml). Als u nog vragen heeft over dit onderwerp of over de producten die worden behandeld in deze blog kunt u natuurlijk altijd uw vraag stellen. Plaats een reactie onder deze blog en u krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing