Is een tussendoortje eigenlijk wel goed?

Is een tussendoortje eigenlijk wel goed?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Verantwoorde tussendoortjes

Gezond eten op school is belangrijk om goed te kunnen presteren. Het is altijd weer een kleine uitdaging om een verantwoord tussendoortje in de broodtrommel van uw kind te doen, dat ook nog lekker is. Vers fruit of stukjes rauwe groente kunt u afwisselen met bijvoorbeeld een verantwoord koekje. En zit uw kind al op het voortgezet onderwijs? Dan denkt u wellicht, dat u geen invloed meer heeft op het eetgedrag van uw kind. Maar weet u, dat net als bij kleine kinderen ook dan nog geldt: Doe wat ik doe in plaats van doe wat ik zeg. Dus geef het goede eetvoorbeeld. En wat dacht u van het project De Gezonde Schoolkantine op de website van het Voedingscentrum? Vol met tips, waaruit blijkt dat u als ouder wel degelijk nog kunt sturen in het eetgedrag van uw puber! Van de Nederlanders geeft 92% aan dan regelmatig iets te eten. Uiteraard zal op dat moment meer gekozen worden voor een snack als chips of juist zoetigheden als koek en taart. Op doordeweekse dagen wordt er vooral in de ochtend en middag een tussendoortje gegeten. Ruim 70% van de Nederlanders geeft aan iets te eten tussen ontbijt en lunch en tussen lunch en avondeten. Na het avondeten wordt er doordeweeks minder gegeten dan in het weekend. De zaterdagavond is het meest populair als moment voor een tussendoortje.

Gezonde trend

Nederlanders houden van snoepen en snacken, maar tegelijkertijd zien we een opkomst van steeds meer alternatieven voor de ongezonde tussendoortjes. Fruitshots, mueslirepen en Sonja Bakker verantwoorde eierkoeken. Van alle Nederlanders geeft 33% aan voornamelijk verantwoorde tussendoortjes te eten als groente, fruit en rijstwafels. Onder vrouwen vormt de groep die kiest voor de gezonde snack een meerderheid, terwijl de meeste mannen toch de voorkeur geven aan een iets minder gezond tussendoortje. Zo zegt 40% van de vrouwen meestal voor een gezonde snack te kiezen, ten opzichte van 31% van de vrouwen die aangeven dit meestal niet te doen. Mannen verwennen zichzelf ook vaker. Van alle mannen geeft ruim de helft (51%) aan vaak iets lekkers voor zichzelf te kopen, terwijl van alle vrouwen 43% dit doet. Overigens geeft 23% van alle Nederlanders aan zelden zichzelf te verwennen met iets lekkers. Het merendeel van de Nederlanders (43%) eet liever hartige tussendoortjes dan zoete dingen. Een kwart van de bevolking kiest juist het liefst voor iets zoets, als snoep, koek en taart. Opvallend is dat er nauwelijks verschil is in voorkeur tussen mannen en vrouwen.

Spelt Fruitbreaks

De handige per stuk verpakte, spelt fruitbreaks van Molenaartje zijn niet gezoet met riet- of bietsuiker, maar met tarwemoutstroop. Bovendien zitten er gezonde vezels in. Molenaartje spelt fruitbreaks zijn dus verantwoord en heeeel erg lekker. En niet alleen voor in het broodtrommeltje van uw kind! Deze spelt fruitbreaks zijn verkrijgbaar in de varianten abrikoos, appel en rood fruit.

Heeft u zelf nog aanvullingen of andere tips die u graag met ons en andere wilt delen?  Laat dan onderstaand uw reactie achter!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing