Catalogus

Geactiveerde filters:
Beschikbaar

Merken

Zelfzorg 


Broeders Gezondheidswinkel - Zelfzorg

Zelfzorg

Zelfzorg is de mate waarin iemand zichzelf kan verzorgen. In ons geval doelen we dan op het gezond blijven. Je zelf helpen tegen je eigen ziektes/pijntjes, die op je af komen. Bij Broeders Gezondheidswinkel weten we hoe belangrijk zelfzorg. Door een ruim assortiment aan gezondheidsproducten is het goed mogelijk om gezond te blijven en uzelf goed te verzorgen.

Heeft u nog vragen over zelfzorg? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.
Subcategorieën

 • Pijnstillend

  Broeders Gezondheidswinkel - Pijnstillend

  Pijnstillers 

  Pijnstillers zijn beschikbaar in alle soorten, vormen, maten en varianten. Zo zijn er voor tal van problemen en kwaaltjes, pijnstillers verkrijgbaar. Voor sommige pijnen is het nemen van pijnstillers nodig om de pijn te verzachten, zoals hoofd-, spier- of tandpijn. Broeders Gezondheidswinkel heeft voor elk probleem de juiste pijnstiller in huis. Van een simpele paracetamol tot saridon, Broeders Gezondheidswinkel biedt het allemaal om uzelf te verzorgen.

  Wilt u pijnstillers kopen? Broeders Gezondheidswinkel biedt een ruim assortiment van pijnstillers. Heeft u nog vragen over de verschillende pijnstillers? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. 

  Pijnstillers kopen: de verschillende soorten 

  In ons aanbod aan pijnstillers vindt u verschillende producten, we kunnen deze onderverdelen in drie soorten: paracetamol, aspirine en ibuprofen

  Paracetamol

  Paracetamol staat bekend als de meest gebruikte pijnstiller. Het werkt koortsverlagend en vermindert de pijn. Bij langdurig gebruik kan er hoofdpijn optreden. 

  Aspirine

  Een aspirine helpt u bij pijn en werkt ontstekingsremmend. Eventuele bijwerkingen zijn darmstoornissen, maagirritatie en bloedingen. 

  Ibuprofen

  Ibuprofen is een ontstekingsremmende pijnstiller. De mogelijke bijwerkingen zijn gelijkaardig aan die van een aspirine. Mensen die last hebben van hartfalen, hartklachten of die ooit een beroerte hebben gehad, raadplegen het best eerst een arts voor het gebruik van deze pijnstillers. 

  Pijnstillers zijn verkrijgbaar in pillen, zetpillen, siroop of wateroplosbare tabletten. Soms kunt u ze ook kopen in de vorm van een pleister of door middel van een injectie

  Bent u op zoek naar pijnstillers tegen pijn of koorts? Geen probleem! Alle pijnstillers zijn eenvoudig online te bestellen zonder doktersvoorschrift. Neem snel een kijkje bij Broeders Gezondheidswinkel.

 • Luchtwegen/Griep/Weers...

  Broeders Gezondheidswinkel - Luchtwegen -Griep - Weerstand

  Weerstand verhogen 

  Uw weerstand verhogen is belangrijk. Nadat u ziek bent geweest of ergens last van hebt gehad, moet u uw weerstand weer opbouwen. Hierdoor zal u niet snel weer ziek worden. Stel dat u een luchtweginfectie hebt gehad, dan wilt u voorkomen dat u dit binnen de kortste keren weer hebt. Broeders Gezondheidswinkel heeft in zijn ruim assortiment heel wat producten die u helpen uw weerstand te verhogen. 

  Wilt u uw immuunsysteem versterken of heeft u bijvoorbeeld vragen over een luchtweginfectie? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

  Uw immuunsysteem versterken

  Heeft u snel last van een verkoudheid, keelpijn of luchtweginfectie? Dat zijn mogelijke gevolgen van een minder goede weerstand. Ook andere factoren zoals slaapgebrek, stress en slechte voeding verminderen uw weerstand. 

  Uw weerstand verhogen is mogelijk door bijvoorbeeld gezond te eten, voldoende rust te nemen, goed uw handen wassen en regelmatig te bewegen

  Uw weerstand in de winter

  Tijdens de winterperiode krijgt u sneller te maken met een verkoudheid of griep. In deze periode verblijven mensen dichter op elkaar waardoor het virus zich makkelijk over kan dragen. Het is daarom belangrijk om uw weerstand te versterken in het najaar.  

  Weerstand verhogen: het aanbod

  In ons aanbod vindt u verschillende producten om uw weerstand te bevorderen. Het is bijvoorbeeld erg raadzaam om uw lichaam te ondersteunen door extra vitamine C, D en probiotica op te nemen. Een hoog vitamine C-gehalte stimuleert de opname van ijzer uit voeding die onder andere nodig is voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Ook homeopathie helpt bij de behandeling van een verlaagde weerstand, denk maar aan homeopathische middelen bij een griep of verkoudheid.

 • Spijsvertering

  Broeders Gezondheidswinkel - Spijsvertering

  Spijsvertering versnellen 

  Uw spijsvertering is de hele dag bezig om uw voeding te verteren. Wanneer uw spijsvertering niet goed werkt, is het dus raadzaam om uw spijsvertering te bevorderen. Een goede spijsvertering zorgt dus voor een goede gezondheid. Uw spijsvertering versnellen is mogelijk met de producten van Broeders Gezondheidswinkel. 

  Uw spijsvertering versnellen? Neem dan gerust contact op met onze collega’s, zij geven u graag meer informatie.

  Wat is de spijsvertering?

  De spijsvertering is de vertering van het voedsel dat u dagelijks opneemt. Dit is het proces waarmee voedsel geschikt gemaakt wordt om opgenomen te worden door het bloed. Het omzetten van voedingsstoffen naar andere stoffen wordt de stofwisseling genoemd. Tijdens dit lange proces zijn verschillende organen betrokken.

  De spijsvertering versnellen

  Uw spijsvertering versnellen is erg belangrijk. Tijdens dit proces breekt het voedsel dat u eet af tot kleinere deeltjes, hierdoor krijgt uw lichaam de kans om al de energie en voedingsstoffen uit het lichaam te halen.

  De stofwisseling versnellen

  Wilt u afvallen? Dan is het aangeraden om uw stofwisseling te versnellen. Hoe sneller de stofwisseling, hoe meer calorieën u verbrandt. 

  Uw spijsvertering versnellen? Neem snel een kijkje in het aanbod van Broeders Gezondheidswinkel.

 • Overig zelfzorg

  Broeders Gezondheidswinkel - Overig zelfzorg

  Van huidherstel tot zwangerschap

  U vindt het allemaal terug in deze categorie. Van producten om uw huid te verzorgen wanneer het bijvoorbeeld schraal is, tot aan producten die u helpen bij uw zwangerschap. In deze categorie staan producten die u helpen tegen kleine probleempjes. Denk hierbij aan een schrale huid of een wondje. Broeders Gezondheidswinkel heeft met een ruim assortiment voor al uw probleempjes de oplossing!

  Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op.